Regija

(VIDEO) Prisjetimo se udarca kojim je Hrgović ekspresno uspavao Corbina

Filip Hrgović
 Alen Medjic / CROPIX
Još pet dana ostalo je do najvećeg meča Filipa Hrgovića u dosadašnjoj karijeri. Prije toga se prisjetimo na koji je način najbolji hrvatski boksač započeo ovu godinu. Pogledajte kako je nokautirao Gregoryja Corbina, za što mu je trebalo točno 60 sekundi.

Američki debi bio je velika stvar za Filipa Hrgovića. Velika priredba i na papiru vrlo zanimljiv protivnik stvarali su dojam da naš najbolji teškaš ima priliku za iskorak. Gregory Corbin došao je u ring uz omjer od 15 pobjeda i samo jednog poraza te je bilo jasno da je ovog momka potrebno shvatiti ozbiljno. Filip je to napravio na najbolji mogući način, jednako tako odradivši prezentaciju toga kako izgledaju plodovi rada s Pedrom Diazom.

Corbin je u tom meču izdržao samo 60 sekundi. Filip je vrlo brzo pročitao kretanje svog protivnika, odabrao savršen način za inicirati razmjene, a onda je unutar toga pronašao desni kroše kojim je svog protivnika poslao u nokaut iz kojeg ovaj se ovaj nije uspio vratiti. Nokaut je došao u savršeno vrijeme, kad je sve više bilo onih koji nisu vjerovali kako Hrgović ima dovoljno veliku snagu udarca za egzistirati u svjetskom teškaškom vrhu. Nakon što je ovako precizno i snažno pogodio Corbina, istog ga trenutka onesposobivši, više nitko nije sumnjao.

Odmah nakon ovog meča, nokautirao je ljetos Filip Hrgović i meksičkog teškaša Marija Herediju pa ne treba čuditi što mnogi očekuju kako to isto čeka i Erica Molinu. Hrgović bi svakako nokautom poslao poruku svjetskom boksačkom vrhu, nakon čega bi 2020. godinu mogao otvoriti napadom na Top 10. Ako bude precizan kao protiv Corbina, to će višestruko olakšati njegov posao.

Linker
02. svibanj 2024 16:50