Regija

(VIDEO) Prođite sa Stipom kroz ključne trenutke njegove dosadašnje UFC karijere

Stipe Miočić
 Screenshot (youtube)
UFC-ov teškaški prvak prisjetio se nekih borbi iz njegove desetogodišnje UFC karijere

U listopadu 2011. godine svoju je prvu UFC borbu odradio Stipe Miočić i time je krenula UFC karijera najboljeg teškaša u povijesti promocije. Upravo ta borba i iskustvo nje prvo je čega se Stipe prisjetio u videu objavljenom na UFC-ovom YouTube kanalu, a u kojem je cilj upravo se prisjetiti nekih takvih trenutaka.

"Pogledajte kako izgledam, kako sam gladan. Bio sam preplašen, sjećam se kako sam se osjećao u svlačionici. Zagrijavao sam se i u jednom trenutku udario high kick nakon kojeg sam pao na leđa. Pokušao sam se našaliti, ali nitko se nije smijao. Na kraju sam srećom pobijedio i na taj način krenuo", ispričao je 'Majosik', kako je tim putem najavljen, a u videu možete vidjeti i prvi UFC intervju tada 28-godišnjeg Stipe.

Siječanj 2016. godine donosi drugi slučaj kojeg se dobio zadatak prisjetiti. Riječ je o pobjedi protiv Andreija Arlovskog, nakon koje je došao do dijele ograde iza kojeg je bio Dana White te mu u lice vikao da mu da borbu za titulu te kako je istu zaslužio.

"Ne sjećam se dobro, ali nešto se dogodilo prije borbe zbog čega sam bio jako ljutit. I smatrao sam kako sam tom pobjedom zaslužio borbu za titulu. Nisam to planirao, ali jednostavno sam htio pokazati kako se osjećam. I bilo je na kraju zabavno, sve se dogodilo u pravo vrijeme", rekao je.

Borbu za titulu je dobio i samo par mjeseci kasnije uzeo je naslov prvaka savladavši Fabricija Werduma na stadionu u Curitibi.

"Radili smo puno na toj tehnici, tom udarcu dok se krećem unazad. Sad mi jako čudno izgleda gledati me kako vičem da sam svjetski prvak. Čudna situacija, sve je odjednom tako utihnulo. Puno sam žrtvovao da bih došao tamo. Nisam spavao, put kući bio je dug. Malo sam pustio u gaće jer sam nešto loše pojeo. Onda sam došao u Cleveland gdje su čekali ljudi da mi čestitaju, a ja u problemu. No, nema veze, pristao bih još jednom na to sve što se dogodilo", do sada su nepoznati detalji vjerojatno najdraže Stipine pobjede.

Ponovno veliku tremu imao je iste godine kad se u Clevelandu borio protiv Alistaira Overeema te je pobjedom u svom gradu ispunio jedan od svojih snova. A onda se dobio zadatak prisjetiti prve borbe protiv Ngannoua, one iz siječnja 2018. godine.

"Znao sam da je snažan i da jako udara te da će me pokušati nokautirati. No, imao sam sve spremno za njega. Bio sam strašno umoran nakon te borbe, no borba kao borba", kratko je prokomentirao taj okršaj, u koji je ušao kao već unaprijed otpisani borac.

Vjerojatno najveći pritisak imao je u kolovozu 2019. godine, ali i najveće olakšanje, kad se uspio revanširati Danielu Cormieru.

"Hvala Bogu, kako je ovo bila teška borba. Srećom, počeo sam pogađati udarce i onda sam vidio priliku za desnu i završio. Što se tiče plesa nakon pobjede, nemam pojma što sam radio i zašto sam radio. Bilo je sjajno uzvratiti mu. On je sjajan borac koji me u prvoj borbi pobijedio, nije to bila moja noć i velika je stvar da sam ga uspio u drugoj borbi pobijediti", i danas su jaki dojmovi te borbe.

Što je još Stipe rekao i kako su izgledali trenuci kojih se prisjetio, pogledajte u videu ispod teksta.

Linker
23. travanj 2024 20:12