Regija

(VIDEO) Rade Opačić još jednom fantastičan, Albanac je izdržao samo rundu i pol

Xhaja vs. Opačić

 screenshot (YouTube, ONE)
Srpski teškaš nastavlja mljeti sve što singapurska promocija stavi ispred njega

Francesco Xhaja upisao se na listu onih koji su osjetili što to može sjajni 24-godišnji dvometraš iz Beograda, Rade Opačić. On je u četvrtoj borbi unutar ONE Championship promocije upisao svoju četvrtu pobjedu, još jednom prezentirajući sve svoje kvalitete. A njih ima veliki broj.

Dvije godine stariji Albanac bio je širem gledateljstvu poveća nepoznanica, no Rade je odradio meč u svom stilu pa to niti nije puno značilo. Krenuo je Opačić udarcima nogama, da bi se onda prebacio na direkte, koji je pronašao distancu koja mu odgovara. Već tijekom prve minute u svoj arsenal ubacio je udarce u tijelo, čime je pokazao što se može od njega očekivati. Polako je gradio svoju igru kako se prva runda bližila kraju, ostavivši Xhaju u situaciji gdje ne može pretpostaviti što od Opačića iduće slijedi.

Ulaskom u posljednju minutu prve runde krenule su kombinacije, uz dodatni veći pritisak od strane srpskog borca. Pokušavao je brzo Albanac, pogodio je neke svoje udarce, ali onda u posljednjih deset sekundi prave stvari dolaze od Opačića. Prvo je lijevim high kickom, iako ga je pogodio preko bloka, uzdrmao Xhaju, a onda ga serijom udaraca poslao na pod. Došlo je do brojanja, Albanac se ustao i došao je kraj runde.

U drugoj rundi Rade sve više kombinira, a selekcija udaraca sve je veća i bolja. Fascinirao je preciznošću, a Albanca je bacio u probleme gdje ne zna treba li više paziti na glavu ili na jetru. Većinom tu nije dobro birao i primao je sve veću štetu. Nakon 45 sekundi dolazi kružni udarac nogom Opačića. Pogodio je ponovno preko bloka, ali dovoljno da bi mu protivnik bio još jednom uzdrman. Slijede boksačke tehnike u tijelo i novo brojanje.

Napada Rade sad bez kompromisa i vrhunski kombinira udarce te nakon dvadesetak sekundi Xhaja je još jednom na podu. Ovog puta se teško ustao i odgovorio na brojanje, ali nastavio je borbu. Ona je ipak potrajala tek još dvadesetak sekundi do nove bombe lijevom rukom u jetru i tu je bilo gotovo.

Četiri borbe i četiri pobjede nokautom za Radu Opačića u ONE Championshipu. Nema sumnje kako mu slijede velike stvari.

Linker
20. travanj 2024 19:47