Regija

(VIDEO) Roberto Soldić o žestokom sparingu s 'Venom' Pageom: 'To je postala tučnjava'

Michael Page i Roberto Soldić
 Screenshot (Facebook)
"Brz je, eksplozivan i uhvatio me na krivi dan. Bolje da se to dogodilo na treningu nego u borbi..."

Roberto Soldić gostovao je u Podcast Inkubatoru. Zanimljivih tema nije nedostajalo, a u jednom je trenutku 'RoboCop' otkrio iz prve ruke kako je to sparirati s Michaelom 'Venomom' Pageom.

Atraktivni britanski borac jedna je od najvećih Bellatorovih zvijezda, a prije otprilike dva mjeseca posjetio je UFD GYM u Düsseldorfu i tamo s KSW-ovim prvakom odradio nešto jači sparing.

"Stilski mi nije odgovarao jer se nismo spremili na to. To je sve normalno. To je dobro i bolje da sam to vidio na treningu nego u borbi. Jednostavno se nismo spremili jer nismo ni znali da dolazi. To je više izgledalo kao MMA borba, to više nije bio sparing. Napravio mi je probleme. Držao sam se tri runde, a onda sam kasnije gubio koncentraciju. Nisam više imao ni volje jer je imao taj stil koji nisam nikad osjetio.

Tu sam isto naučio jednu veliku lekciju. Kad dođe netko novi moram biti 100 posto spreman ako želim izbjeći probleme. Kao za borbu. Odmoran, naspavan, da sam jeo... Stilski mi nije odgovarao, nismo imali dobar plan i to smo prihvatili. To je, opet kažem, trening. Nadam se da će ponovno doći i da ćemo vidjeti što će tada biti. Sve je to sport. Imao je drugi stil. Nije to bio nizozemski stil, to je više bio karate. On tebe čeka na kontru, a obično ja idem prema naprijed. To je njemu dobro došlo. Ali i to se može pobijediti. Mi smo to kasnije profesionalno analizirali. Nije to mala stvar. Čovjek ima 18-1. Jako je opasan borac i puno sam naučio iz tog sparinga. Bogu hvala da sam na taj stil naišao na sparingu jer se prije nikad nisam s istim suočio.

Brz je, ali može se pobijediti. Izvan kaveza je on bio OK, ali kad se zatvorio kavez znao sam da to više nije sparing i da je to postala borba. On bacao 'leteća' koljena, ja sam ga par puta i uzdrmao, ali on nije bio iznenađen. Vidio sam da je to već prošao. Ozbiljan je borac. Što je drugima radio, to je već bilo malo opasno. A sa mnom? Dok sam bio svjež to je dobro izgledalo, a kasnije, kada mi je počela padati koncentracija, bio sam toliko umoran... Ivan Hippolyte radi stvarno jako naporne treninge. Jednostavno taj dan nismo bili spremni za taj tip sparinga. Možda je uhvatio kriv dan. Ali to je bio njegov dan i nadam se da će nam opet doći. Izvan kaveza je bio OK, a u kavezu je bacao 'leteća' koljena, petu iz okreta... Nisam ja ništa na to rekao. Sve OK, znači borba je počela i to više nije sparing. Po meni ne bi trebalo raditi takve sparinge. Može doći do ozljeda, pukne glava, nema meča, propadnu pripreme... I GSP je par puta rekao da to nije potrebno, a njega dosta slušam. To više nije bio sparing, to je bila tučnjava. Što da kažem više... Brz je, eksplozivan i uhvatio me na krivi dan. Nije nitko poginuo. Sve je u redu. Bolje da se to dogodilo na treningu nego u borbi", prepričao je Roberto.

Dio o sparingu od 23:00*

 

Linker
13. siječanj 2021 13:32