Regija

(VIDEO) ‘Savršen scenarij? Prvih par razmjena, pogađam ga i nokaut!‘: Pogledajte KSW-ov ‘trailer‘ za meč Vitasovića i Wrzoseka

Arkadiusz Wrzosek (lijevo) i Ivan Vitasović (desno)

 Screenshot (youtube, Ksw)
KSW 90 event predvodit će sjajni poljski kickboksač i ponajbolji hrvatski MMA borac

Deset dana dijeli nas od prvog velikog meča za hrvatski MMA u ovoj kalendarskoj godini. Ivan Vitasović, ponajbolji hrvatski MMA borac debitirat će u KSW-u 20. siječnja (1. mjesec), a protivnik će mu biti sjajni poljski kickboksač Arkadiusz Wrzosek.

Wrzosek je borac kojeg fanovi u našoj državi pamte kao ‘‘onog Poljaka koji je nokautirao Badra Harija‘‘, ali Wrzosek je više od toga. Sjajni kickboksač nakon uspješne karijere u tom sportu, odlučio se okušati u MMA-u. KSW mu je otvorio vrata tijekom 2022. godine, a Wrzosek je dosad odradio tri nastupa i upisao je tri pobjede.

Tomasz Sarara, Tomaš Možny i Bogdan Stoica borci su koje je Wrzosek porazio, a naš Vitasović bit će mu najteži ispit u dosadašnjoj MMA karijeri. Svjestan je i sam Wrzosek da ga čeka jako zahtjevan meč, a to je potvrdio u KSW-ovom traileru uoči KSW 90 eventa.

‘‘On je tvrd tip. Možete ga zvati ‘neuništivim‘, ali takav sam i ja. Borba će biti jako intenzivna i mislim da nitko od nas neće pasti u prvoj rundi, pogotovo ne ja.‘‘, rekao je Wrzosek komentirajući svog sljedećeg protivnika.

Naš Ivan Vitasović ima osjetno bogatije MMA iskustvo, ali naravno da neće podcijeniti Arkadiusza Wrzoseka. Poljak je baš u tom meču protiv Badra Harija dokazao kako se može izvući iz jako teških situacija, a jedan udarac, točnije, jedan ‘‘high kick‘‘ dovoljan mu je za preokrenuti meč. Vitasović će morati biti maksimalno fokusiran od prve do posljednje sekunde, a čini se da je borac iz pulskog Trojana spreman na rat.

‘‘Arek je kickboksač svjetske klase. Gledao sam njegove mečeve i on je odličan borac. Srčan je i ne predaje se do zadnje sekunde. Mislim da će biti zanimljiv meč jer smo slični borci koji idu na sve ili ništa.‘‘, istaknuo je Ivan.

Zanimljivo je da Vitasović i Wrzosek preferiraju borbu u stojci i obojica posjeduju odlične kickboksačke vještine. KSW-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ vjerojatno računaju da bi Vitasović stilski trebao odgovarati Wrzoseku i da neće forsirati borbu u parteru. Vitasović pak ističe da vidi veliku prednost u tom segmentu, ali Wrzosek je samouvjeren.

‘‘Mogu braniti njegova rušenja čak i ovdje u studiju.‘‘, samouvjereno poručuje Poljak.

Wrzosek i Vitasović predvodit će KSW 90 u Varšavi. Wrzosek će uživati veliku podršku fanatičnih navijača Legije iz Varšave, najvećeg poljskog nogometnog kluba. Puno toga ići će u korist domaćeg borca, ali naš Vitasović spreman je ušutkati gromoglasne navijače Legije.

‘‘Prvih par izmjena, pogađam ga i nokaut. To bi bio savršen scenarij.‘‘, riječi su Ivana Vitasovića, a mi mu od sveg srca želimo da se njegov scenarij obistini 20. siječnja na KSW 90 eventu.

Preostaje nam čekati još deset dana, ali KSW-ov trailer dostupan je na KSW-ovom YouTubeu kanalu, a video se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
02. svibanj 2024 11:41