Regija

(VIDEO) SBC 23: Aleksandar Miličević novi prvak perolake, pobjede prekidom Nemanje Kovača i Julije Pajić

Duško Todorović, Aleksandar Miličević i Jovan Miličević
 screenshot/SBC
U Subotici je održana 23. priredba Serbian Battle Championship promocije, na kojoj su okrunjena dva nova prvaka. U perolakoj kategoriji to je Aleksandar Miličević iz beogradskog Secutora, dok je u bantam kategoriji to postao Werlleson Ribeiro 'Galinho' Martins iz Brazila. Vrijedne pobjede upisali su Nemanje Kovač, Miro Jurković i Julija Pajić, no nažalost ne i povratnik Nemanja Uverić. On je u glavnoj borbi priredbe poražen od Jhonnyja Carlosa.

Ponajbolja regionalna borilačka promocija još jednom je oduševila svoju publiku, ovog puta s deset sjajnih borbi koje je mogla pratiti publika u subotičkoj sportskoj dvorani, ali i putem live prijenosa na Facebook stranici. Serbian Battle Championship dobio je dvojicu novih prvaka, a čak sedam borbi završilo je prekidom.

Sve je otvoreno borbom u kojoj je Marko Petković iz beogradskog Secutora prekidom savladao Anđelka Kitića iz UFK Novi Zagreb, da bi odmah nakon toga Alija Tucak pred kraj prve runde došao do pobjede nad Nicolasom Djurdjevićem, borcem iz Švicarske od kojeg se puno toga očekivalo. Nakon što je u prošlom nastupu iznenadio pobjedom nad Rifatom Pruševićem, Andreo Kolić ipak nije uspio iznenaditi drugog velikog srpskog talenta. Predrag Bogdanović pokazao je koliko je dobar parteraš te je ovaj mladi član Family Fight Teama u maniri Georgesa St-Pierre izdominirao u borbi protiv sjajnog borca iz Zagreba i tako uzeo pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

Veliku pažnju izazvala je debi borba Crnogorke Julije Pajić, a ona je opravdala očekivanja tako što je prekidom u prvoj rundi savladala Sanju Ristić. Jednako tako je, samo već u prvoj minuti, slavio i popularni Somborac Nemanja Kovač. "Sledgehammer" je zapravo upisao najimpresivniji nastup večeri, budući da je izveo fenomenalnu seriju udaraca na kraju koje je nokautirao Escleya Arauja iz Brazila. Nažalost, publici se nije pobjedom uspio predstaviti mladi Danijel Špoljarić. Hrabro je krenuo, vrlo se dobro držao, no onda je u drugoj rundi upao u zamku iskusnog Douglasa Felipea koji ga je gušenjem prisilio na tapkanje. Miro Jurković uspio je pobjedi s prošlog SBC-a pridodati još jednu, tako što je u vrlo zanimljivoj i kompetitivnoj borbi bio bolji od Pedra Paulo Dos Santosa.

Onda su uslijedile borbe za titulu, a ona do 66 kilograma pripala je Aleksandru Miličeviću. Sin osnivača Secutor Teama, Jovana Miličevića, sjajan je borac, a ujedno i glavni pomoćnik svom ocu na trenerskom poslu u klubu. No, uspio je pronaći vremena pripremiti se i na sjajan se način vratiti aktivnom MMA natjecanju. 15 minuta borbe protiv Jonathasa Cavlcantija radio je vrlo pametno i na kraju mu je pripada jednoglasna sudačka odluka, a time i pojas prvaka. Odluka nije bila potrebna novom prvaku bantam kategorije, Wellesonu Ribeiru Martinsu, inače sparing partneru Josea Alda u Nova Uniao timu. On je u trećoj rundi uspio napraviti dovoljno šteta da njegov protivnik, Joriedson de Souza nije bio u stanju nastaviti borbu.

Glavna borba večeri ponudila je povratak Nemanje Uverića u kavez, a on se pred svojim sugrađanima htio predstaviti u najboljem svjetlu. Pravi dvominutni "brawl" ponudili su on i iskusni Jhonny Carlos, no Brazilac je bio onaj koji je došao do pobjede. Krajem druge minute borbe pogodio je snažan udarac nogom u jetru kojim je završio borbu. Iduća SBC priredba održava se već 19. listopada, kad će heksagon novosadske promocije ugostiti grad Zrenjanin.

Ispod teksta možete pogledati rezultate, kao i snimku cijele priredbe!

SBC 23 - Rezultati

Marko Petković def. Andjelko Kitić - TKO (udarci) 1R 4:29
Alija Tucak def. Nicolas Djurdjević - TKO (udarci) 1R 4:44
Predrag Bogdanović def. Andreo Kolić - jednoglasna sudačka odluka
Julija Pajić def. Sanja Ristić tehničkim nokautom - TKO (udarci) 1R 2:40
Nemanja Kovač def. Escley de Araujo - KO (udarci) 1R 0:48
Douglas Felipe def. Danijel Špoljarić - SUB (gušenje) 2R 0:38
Miro Jurković def. Pedro Paulo Dos Santos - jednoglasna sudačka odluka
Aleksandar Milicević def. Jonathas Cavalcanti - jednoglasna sudačka odluka
Werlleson Ribeiro Martins def. Joriedson de Souza - TKO (sudački prekid) 3R 2:26
Jhonny Carlos def. Nemanja Uverić tehnickim nokautom - TKO (udarac nogom u jetru) 1R 1:44

Linker
26. travanj 2024 14:15