Regija

(VIDEO) Srbija bi ovog tjedna mogla dobiti još jednog UFC borca

Stipe Miočić i Alesa Camur
 Instagram
Srbija bi ovog tjedna mogla dobiti još jednog predstavnika u UFC-u. I to klupskog kolegu i prijatelja našeg Stipe Miočića Aleksu Camura. 23-godišnji neporaženi Srbin s američkom adresom će, naime, nastupiti u "main eventu" nove epizode "reality showa" DWCS (31. srpanj).

Camura u glavnoj borbi "mini-eventa" koji će sadržavati pet mečeva očekuje Fabio Cherant. Radi se o dvoboju poluteške kategorije do 93 kilograma. Camur ima 4-0 u profesionalnoj karijeri, posljednji meč odradio je u kolovozu prošle godine.

U intervjuu za MYMMANews, Camur je rekao da želi predstavljati Srbe diljem zemaljske kugle nastupajući za Ultimate Fighting Championship. No, prije toga mora svladati Cheranta, a pritom toliko impresionirati predsjednika UFC-a Danu Whitea da mu ovaj odluči dati ugovor.

Što bi za njega značilo da dobije priliku u američkoj promociji?

"To bi za mene značilo sve. Bavim se ovime već sedam godina. Sve sam u životu stavio na čekanje radi ovoga. Toliko stvari sam propustio, toliko stvari koje bi mladići moje dobi željeli raditi. Mnogo toga sam žrtvovao", kaže Camur i dodaje:

"Zaista bi mnogo značilo da pritom mogu pomoći i svojoj obitelji sa nekim stvarima. Toliko sam naporno radio za ovo i bilo bi nevjerojatno da uspijem. Volio bih predstavljati Srbe diljem čitave zemaljske kugle, imam jako čvrstu srpsku zajednicu iza sebe koja me predstavlja. Volio bih biti taj koji nas predstavlja, znam da imamo već nekoliko boraca u UFC-u, ali još jedan ne bi škodio. Mislim da bih ja bio odličan dodatak."

Vrlo brzo će svoju priliku da se dokopa elitnog UFC-a dobiti i srpski srednjaš Duško Todorović. On je također nedavno potpisao ugovor za nastup u istom "reality showu". Za nekoliko dana Darka Stošića očekuje treći nastup u Octagonu, a iako nastupa pod austrijskom zastavom, Aleksandar Rakić je također Srbin.

Zanimljiv podatak jest da su i Stošić i Rakić dio poluteške kategorije UFC-a. Tako da bi u slučaju Camurovog dolaska u elitnu promociju Srbija praktički imala tri boraca u diviziji do 93 kilograma. Prema onome što se može čuti od Camura, on bi u UFC-u gotovo sigurno nastupao pod srpskom zastavom.

Linker
26. travanj 2024 12:38