Regija

(VIDEO) Srbija ima novog člana UFC-a: Uroš Medić ekspresnim nokautom oduševio Danu Whitea!

Uroš Medić i Dana White
 screenshot
Uroš Medić nije ostavio Dani Whiteu puno izbora nakon impresivne pobjede nad Mikeyem Gonzalezom

Ono što je najavio, Uroš Medić je i napravio te je 27-godišnji borac iz Budisave, malog mjesta u Vojvodini, postao sedmi srpski borac u UFC-u i četvrti trenutno na rosteru. Tek dvije minute trebalo mu je za pobjedu protiv Mikeya Gonzaleza, a to je napravio na način da je predsjednik UFC-a istog trenutka bio siguran kako će ovaj momak biti nagrađen ugovorom.

Nije trebalo dugo da se zaključi kako je ovdje riječ o dva borca istih namjera, odnosno borcima koji su odlučili biti agresivni, atraktivni i ubojiti. To je način kakav Dana White voli vidjeti u ovom showu i ono što će uvijek cijeniti. Medić je ipak bio onaj od početka ofenzivniji, no protiv sebe je imao borca koji vrlo brzo mijenja gard i spreman je izvesti neke atraktivne udarce. Tako je nakon pola minute jedan kružni udarac nogom završio na Medićevom vratu, no nije to uzdrmalo srpskog borca koji je nastavio kao do tada. Ulaskom u drugu minutu pogađa Medić lijevom nogom u jetru i Gonzalez je na podu, no obranio se od završnice hvatanjem noge i pokušajem dolaska do poluge, koji je Medić anulirao. No, brzo je Medić nastavio gdje je stao. Ulaskom u treću minutu borbe, pogodio je lijevi direkt na koji je povezao desni low kick. Gonzalez je po drugi put na podu, no ovog puta je Medić došao do pozicije odakle je plasirao udarce u tijelo na koje nije bilo odgovora i sudac je prekinuo borbu.

"Zato me zovu doktor, dovedite mu medicinsku sestru", rekao je Medić nakon borbe, uz izravno pitanje Dani Whiteu je li ga spreman potpisati. Whiteova reakcije i izraz lica tijekom kraja borbe davali su do znanja da bi se to trebalo dogoditi. Predsjednik UFC-a s oduševljenjem je reagirao na izvedbu Medića i na kraju showa je napravio ono što se očekivalo.

"Wow, ovaj momak je bez sumnje zvijezda današnjeg showa. Eksplozivan je, prepun energije, opak tip sa stopostotnom uspješnosti završavanja borbi. Taj momak je sve što tražim od borca. Dobrodošao u UFC!", rekao je White.

Osim Medića, novi članovi UFC-a postali su Jordan Leavitt, koji je prekidom u prvoj rundi savladao Josea Floresa te jedan povratnik, poluteškaš Dustin Jacoby, koji je sudačkom odlukom nakon tri runde bio bolji od Tyja Floresa, čime je došao do svoje druge UFC prilike, osam godina nakon otkaza iz promocije.

Linker
14. travanj 2024 19:03