Regija

(VIDEO) Sučelili se Hrgović i Booker: 'U Miamiju sam bio zbog tulumarenja, ali sad sam u formi'

Filip Hrgović i Rydell Booker
 Screenshot (YouTube, Matchroom Boxing)
'El Animal' i Rydell najavili su teškaški okršaj koji nas čeka ovoga vikenda

U četvrtak je na Floridi održana press konferencija za priredbu na kojoj će u noći sa subote na nedjelju svoju 12. profesionalnu pobjedu loviti najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (11-0).

Uz 'El Animala' se na pozornici i pred kamerama pojavio i njegov suparnik Rydell Booker (26-3). Hrvatski nokauter i američki veteran odmah su odradili sučeljavanje, a njihovo obraćanje započelo je s pitanjem za Bookera.

Nikad nisi zaustavljen, a Hrgović kaže da će biti prvi kojem će to uspjeti?

"Svi pričaju svašta dok ne uđu u ring. Znam da se dolazim boriti i znam Filipa. Bio sam mu glavni sparing partner jednom prigodom u Miamiju. Da budem iskren, u Miami sam otišao više kako bih tulumario, ali ovo sada je posao i definitivno sam u formi. Kad smo sparirali, obojica smo imali svojih trenutaka. Znam što mogu očekivati", odgovorio je Booker na prvo pitanje.

U posljednjih par borbi više si se oslanjao na obranu, hoće li tako biti i ovoga puta?

"Definitivno neće. Promijenio sam cijeli tim, sve što sam radio... Ne želim da ispadne kao da nemam poštovanja prema bivšim trenerima, ali onaj posljednji je bio strogo defenzivni borac, a ja nisam takav", dodao je 39-godišnji Amerikanac.

Potom je riječ dobio i Hrgović.

Filipe, čega se ti sjećaš s tih sparinga?

"Mogu reći da je on vješt borac i da ima dobru tehniku. Spretan je i bio je dobar, ali jedno je sparing na kojem je su uz njega bila još 2-3 borca koja bi išla na mene prije ili poslije njega, a drugo je prava borba gdje je to okršaj jedan na jedan."

Koliko ti je važna ne samo pobjeda, već i prekid?

"Gledajte, mi smo prijatelji. Dobro smo se provodili u Miamiju, ali u subotu to više nećemo biti. Onda smo od nedjelje ponovno prijatelji, ali želim ga završiti. Imao je dobar nastup protiv izazivača za svjetsku titulu Kubrata Puleva. Uzeo je par rundi i otišao sve do sudačke odluke. No, ja želim poslati jasnu poruku i zaustaviti ga u ovoj borbi", samouvjereno će Hrgović.

Kad znaš da netko tako ide na tebe, obično se otvara prostor za napade, kako to namjeravaš iskoristiti? - ponovno se voditelj obratio Bookeru.

"Smatram se boksačem svjetske klase i koristim svoje boksačke mogućnosti. Pored toga, imam i dobar boksački IQ. Boksam već 32 godine, iako izgledam kao da mi je 25-26 godina. Znam kako se prilagoditi. Donekle znam što mogu očekivati, ali sam poprilično siguran i da on ima dobrog trenera u Pedru (Diazu) te da se i on prilagodio. Kao što je rekao, prijatelji smo i nakon borbe će sve biti kul između nas", dodao je Rydell.

Za kraj smo još čuli i konačnu Hrgovićevu prognozu:

"Ne mogu predvidjeti što će se točno dogoditi, u kojoj će rundi pasti, ali znam da ću pobijediti. To je sigurno", zaključio je Filip.

*Hrgović i Booker od 29:15

Linker
24. travanj 2024 15:13