Regija

(VIDEO) Sve je spremno za novi KSW-ov spektakl! Ivan Vitasović i Ahmed Vila uspješno su odradili vaganje, pogledajte posljednja sučeljavanja

Ivan Vitasović | Ahmed Vila

 Screenshot (youtube, Ksw)
KSW 94 sutra ćemo pomno pratiti

KSW-ovi eventi na kojima nastupa više boraca iz naše regije uvijek su nam posebno zanimljivi i uzbudljivi. Takav event čeka nas sutra, jer na KSW 94 eventu nove nastupe u poljskoj organizaciji upisat će Ivan Vitasović i Ahmed Vila.

Hrvatskog teškaša Ivana Vitasovića čeka jako važan nastup kojim će pokušati dati do znanja Poljacima kako zaslužuje mjesto u njihovoj organizaciji. FNC-ov prvak teške kategorije svoj debi u KSW-u odradio je u prvom mjesecu ove godine, ali već nakon 55 sekundi borbe nokautiran je od strane Arkadiusza Wrzoseka. Jasno je kako Vitasović u tom meču nije pokazao niti djelić onog što zapravo može i bila je to jedna od onih loših večeri koje mnogi borci iskuse tijekom svoje karijere.

Perjanica pulskog Trojana sutra će kavez dijeliti s Poljakom Filipom Stawowyjem (10-4-0), borcem koji bi se trebao pokazati manjim zalogajem nego Arkadiusz Wrzosek. Stawowy je triput nastupio unutar KSW-ovog kaveza, a upisao je jednu pobjedu i dva poraza. Posljednji nastup odradio je u devetom mjesecu prošle godine, ali ne pamti ga po dobrome. Viktor Pešta završio je Stawowyja ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi.

Stawowy i Vitasović ranije danas stali su na vagu, a navečer su odradili posljednje sučeljavanje tijekom ceremonijalnog vaganja.

Kad je u pitanju kilaža dvojice teškaša, razlika je itekako osjetna. Vitasović je standardno lakši od svog protivnika, a vaga mu je pokazala 107,7 kilograma. Stawowy je blizu gornje granice teške kategorije sa svojih 118,7 kilograma. Dakle, točno 11 kilograma razlike između Ivana i Filipa.

Ahmed Vila, bosanskohercegovački borac perolake kategorije drugo je regionalno ime za koje ćemo sutra zdušno navijati. Ponajbolji borac iz BiH također će drugi puta kročiti u KSW-ov kavez. Ahmed je krajem prošle godine porazio Lukasza Charzewskog, veliku nadu KSW-a i poljskog MMA-a. Vila je slavio jednoglasnom odlukom sudaca u vrlo tijesnom meču i trenutno je sedmi u poretku izazivača unutar perolake kategorije. Vilin protivnik bit će iskusni Poljak Kacper Formela (17-4-0), borac kojem će ovo biti debi u KSW-u.

Formela je veći dio karijere proveo u FEN organizaciji unutar koje je držao titulu prvaka u perolakoj kategoriji. Osam pobjeda i samo jedan poraz upisao je Formela u FEN-u, a jednu pobjedu ostvario je i u jakoj ruskoj ACB organizaciji. Odličan borac i pravi test za Ahmeda Vilu. Pobjedom nad ovakvim borcem, Ahmed bi se dodatno približio potencijalnom napadu na pojas.

Vila i Formela bez većih problema odradili su vaganje. Vila je težio 66,1 kilogram, dok je Formela 200 grama teži. Sučeljavanje je prošlo bez tenzija, borci čuvaju energiju za sutrašnji meč unutar kaveza.

KSW-ov event na rasporedu je u subotu (11.5.), a program počinje u 19:00h. Vitasovićev meč treći je po redu, dok Vila i Formela nastupaju u sedmoj borbi po redu.

Vila i Vitasović dva su momka koja su istinski primjeri boraca i sportaša. Gotovo svaki regionalni MMA fan simpatizira ovaj dvojac i obojici od srca želimo uspješnu večer Gdansku!

Snimku ceremonijalnog vaganja i posljednjih sučeljavanja pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
16. srpanj 2024 02:28