Regija

(VIDEO) Vinkovački stroj Mario Žgela ekspresno nokautirao Poljaka na njegovom domaćem terenu

Kowalski vs. Žgela

 screenshot (YouTube, FEN)
Briljantna izvedba 24-godišnjeg vinkovačkog poluteškaša u poljskoj FEN promociji

Mnogi su bili iznenađeni kad je Mario Žgela prihvatio borbu u poljskoj FEN promociji samo tjedan dana pred finalnu borbu druge sezone FNC Armagedona, koju bi idućeg vikenda trebao odraditi u Osijeku. No, on je priliku u Wroclavu odlučio prihvatiti, velikim dijelom motiviran lošim nastupom i porazom kad je prošli put nastupio u Poljskoj. Iskusnom 38-godišnjem Adamu Kowalskom otišao se suprotstaviti s ciljem da Poljacima dokaže koliko je opasan i talentiran.

Na kraju možemo reći da je upravo to napravio te da je na najbolji mogući način najavio svoj nastup u Osijeku, gdje bi ga s tribina trebao vratiti veliki broj njegovih sugrađana. Do najveće pobjede u karijeri, ovaj momak koji zapravo živi u Starim Mikanovcima, došao je nakon nešto više od jedne minute borbe.

Već pri početnom ispitivanju snaga mogao se Poljak uvjeriti kolika snaga se nalazi u Žgelinim udarcima, a što znači kad te onim pravim pogodi uvjerio se već pri prvoj pravoj razmjeni s distance koja Mariju odgovara. Nakon što je napad ranije za par milimetara promašio opaki aperkat, Žgela je već idući put bio precizan i ubojit. Kowalski je pokušao napasti svojom lijevom u istom trenutku kad je Mario pripremao udarac desnom. Tu su se sudarili, no isto tako se otvorila prilika za lijevi kroše hrvatskom borcu, a on nije mogao bolje sjesti. Kowalskom su se istog trenutka odsjekle noge i pao je na pod, a Žgeli je preostalo samo putem par udaraca navesti suca na prekid.

Ovom pobjedom Žgela je svoj omjer doveo na pet pobjeda i dva poraza, ali još važnije je da je odradio sve po planu te da ćemo ga već idućem vikenda gledati na FNC finalu. Velike čestite Mariju i treneru Iliju Zirdumu, a vi cijelu borbu možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
16. travanj 2024 21:06