Regija

(VIDEO) Vjerojatno najstrašniji FNC-ov udarač: Prisjetite se svih Žgelinih pobjeda nokautom unutar FNC-ovog kaveza

Mario Žgela (lijevo) | Žgela vs. Felix Polianidis (gore desno) | Žarko Janković (dolje desno)

 Screenshot (youtube, Fnc, 24 Sata)
Sjajni Mario Žgela posjeduje zastrašujuću snagu u svojim rukama

Mario Žgela jedan je od najatraktivnijih boraca na FNC-ovom rosteru. 27-godišnji borac iz Starih Mikanovaca posjeduje zastrašujuću udaračku moć i jednim udarcem može u potpunosti okončati ili preokrenuti meč.

Kad god je Mario Žgela na ‘‘fight cardu‘‘ nekog FNC-ovog eventa, fanovi s posebnim zanimanjem pristupaju njegovim mečevima jer vjeruju kako će svjedočiti brutalnom nokautu. Na kraju krajeva, brutalan nokaut vjerojatno je najuzbudljiviji segment ovog sporta, a Žgela je specijalist za nokaute.

Sjajna je vijest da ćemo večeras imati priliku gledati Žgelu na djelu. Hrvatski poluteškaš zajedno s Miranom Fabjanom predvodit će FNC 15 event, a njihov meč garancija je žestoke borbe od prve do posljednje sekunde. Slovenac je također beskompromisan i neustrašiv borac, ali večeras ćemo saznati može li se nositi sa Žgelinom nevjerojatnom snagom.

Žgeli će ovo biti četvrti nastup unutar FNC-ovog kaveza. Dva profesionalna meča odradio je Mario u FNC-u, a jedan njegov meč vodi se pod amaterski, jer radilo se o borbi u sklopu FNC-ovog Armagedon turnira, a svi mečevi osim finalnih, ugovoreni su na dvije runde.

Sva tri Žgelina nastupa pod okriljem FNC-a završila su u prvoj rundi, točnije nokautom u prvoj rundi. Redom je Žgela pobjeđivao Žarka Jankovića u polufinalu Armagedona, zatim Felixa Polianidisa u finalu turnira, a krajem prošle godine, Mario je na priredbi u Sarajevu nokautirao i Mateusa Messarosa.

Nokaut koji je Žgela upisao u meču protiv Žarka Jankovića po mnogima je jedan od najimpresivnijih, ali i najstrašnijih u povijesti FNC-a. 20-ak sekundi trebalo je Žgeli da ‘‘uspava‘‘ Jankovića, a prizor koji smo gledali neposredno nakon nokauta bio je pomalo zastrašujuć.

Lijeva noga Žarka Jankovića neprestano se tresla, a liječnik je ekspresno ušao u kavez kako bi se pobrinuo za Jankovića koji je ostao van svijesti.

Felix Polianidis također je izdržao 20-ak sekundi. Žgela grčkog teškaša nije ostavio bez svijesti, ali udarcem koljenom u rebra priuštio mu je veliku bol, što se jasno očitovalo na licu Polianidisa.

Posljednji Žgelin protivnik bio je spomenuti Messaros, ali u tom meču nažalost nismo vidjeli naročito spektakularan nokaut. Messaros je uporno odbijao otvorenu borbu na nogama, pozivao je Žgelu na obračun u parteru, a u konačnici je predao meč zbog iscrpljenosti i pretrpljene štete tijekom prve runde.

Miran Fabjan sigurno se neće predati olako kao Messaros, niti će izbjegavati borbu. ‘‘Slo Rocky‘‘ bit će jedan od najtežih Žgelinih protivnika u dosadašnjoj karijeri i nestrpljivo iščekujemo njihov večerašnji okršaj.

Linker
30. ožujak 2024 13:39