Regija

(VIDEO+FOTO) Otvorene Europske igre u Minsku, boksač Damir Plantić ponio zastavu Hrvatske

Damir Plantić
Jučer su u Minsku otvorene druge Europske igre, a veliko priznanje za hrvatski boks bilo je to što je Damir Plantić ponio zastavu na otvorenju. Pogledajte kako je bilo sinoć u Minsku!

Domaćin drugih Europskih igara je glavni grad Bjelorusije, a sportaši će se natjecati u 21 većinom individualnom sportu. Hrvatsku će predstavljati 45 sportaša i sportašica, a čast ponijeti zastavu na službenom otvorenju pripala je jednom boksaču. Riječ je o poluteškašu Damiru Plantiću, jednom od glavnih kandidata za medalju na natjecanju. Boksački turnir ovdje inače ima svojevrsnu veću vrijednost, budući da su se Europske igre zapravo spojile s ovogodišnjih prvenstvo Europe.

Hrvatska boksačka reprezentacija ovdje je došla u sastavu šest boksača i jedne boksačice. Marko Milun i Toni Filipi su jučer već uspješno odradili svoje nastupe, dok će Damir Plantić, Erik Pijetraj, Mladen Sobjeslavski, Marko Zeljko i Sara Berem prvi put nastupiti danas ili sutra. Što se tiče preostalih borilačkih sportova, Sara Babić i Dino Dominic Sumpor nastupit će u sambu, a natjecanje se održava danas i sutra. U hrvanju se naravno najviše očekuje od Bože Starčevića, no tu je izuzetno jak ostatak ekipa u sastavu Ivan Lizatović, Ante Milković i Ivan Huklek. Hrvačko natjecanje kreće u utorak. U karateu se puno očekuje od braće Kvesić, prije svega Ivana, ali i Anđela. Njihovo natjecanje počinje tek iduće subote. Judo natjecanja počinju već danas, a Hrvatsku predstavljaju Dominik Družeta, Zlatko Kumrić, Barbara Matić, Karla Prodan i Ivana Šutalo. Popis svih hrvatskih sportaša možete vidjeti na OVOM linku.

Europske igre traju do nedjelje 30. lipnja, a mi ćemo popratiti nastupe i rezultate svih hrvatskih predstavnika u borilačkim sportovima.

Ispod teksta možete pogledati kako je izgledao ulazak hrvatskih sportaša tijekom parade sudionika (ukoliko vam otvori od početka, pomaknite na 35:54), a lijepu foto i video galeriju na Facebooku je podijelio glavni trener BK Gladijator, Tomo Kadić. Osim toga prilažemo i nekoliko fotografija ustupljenih od strane Hrvatskog boksačkog saveza, s kojim ćemo tijekom cijelog prvenstva biti u izravnom kontaktu.

HBS1

HBS 2

HBS 3

HBS 4

HBS 5

Linker
27. svibanj 2024 08:42