Regija

(VIDEO/FOTO) Provjerili smo kako boksačka reprezentacija 'ubija' vrijeme u samoizolaciji

Mladen Sobjeslavki i Marko Milun
Hrvatska boksačka reprezentacija vratila se s prekinutog olimpijskog kvalifikacijskog turnira iz Londona te su upućeni na dvotjednu samoizolaciju. Nekima od njih smo se javili i provjerili kako će iskoristiti to vrijeme.

Leonard Pijetraj iskoristit će vrijeme za neke zanimacije kojima inače nije uspio posvetiti vremena koliko bi htio.

"Svirat ću gitaru više nego prije, popravit ću u kući sve što je potrebno, trenirat ću također kod kuće. Radit ću sve što je u mojoj mogućnosti u vlastitom domu. I da nema izolacije radio bih iste te stvari, nema neke razlike. A ionako se uvijek pazim", rekao je glavni trener BK Leonardo, dodavši: "Pošto je izolacija, moram poštivati pravila i bit ću kod kuće. A radit ću sve te stvari u većoj mjeri jer ću imati puno više vremena. S obzirom na to da po kafićima i klubovima nisam išao niti prije, u mom se životu ne mijenja previše. Nema velike razlike u odnosu na prije."

Zanimljivu zanimaciju odabrali su Marko Milun i Mladen Sobjeslavski. Oni će ova dva tjedna, da bi brže ubili vrijeme, provesti zajedno.

"Sinoć smo se vratili iz Londona, sletjeli smo oko 20:00 sati. S obzirom na to da nam je naložena 14-dnevna izolacija, ja ću ostati ovdje u Zagrebu. Stanovat ću kod Mladena (Sobjeslavskog op.a) u tom periodu jer će nam biti manje dosadno kada smo zajedno. Stolni nogomet i neke druge stvari planiramo prakticirati da nam brže prođe vrijeme. On ima i mali vrt pa ćemo i to okopati te što god treba. I naravno jedva čekati da se vratimo u puni pogon treninga. Vjerujem da se ništa nije promijenilo i da ćemo samo dobiti novi datum kvalifikacijskog turnira, odnosno termin kada će se sve nastaviti", rekao nam je Milun, da bi onda dodao još nešto o samom natjecanju na kojem svoj prvi nastup nije uspio upisati:

"U Londonu je sve teklo prilično standardno, prema planu. Bili smo fokusirani na natjecanje i nismo niti bili svjesni o razmjeru problema. Sve je bilo normalno do trenutka kad se trener Pijetraj vratio sa sastanka u ponedjeljak i rekao da više ne moramo trenirati jer se sve otkazuje. Mislim da bi se natjecanje održalo do kraja da se nekoliko zemalja nije pobunilo i zapravo prestrašilo. Organizatori su htjeli natjecanje održati do kraja."

Mladen Sobjeslavki i Marko Milun

Jedini hrvatski predstavnik koji je nastupio i prošao prvo kolo bio je Luka Plantić. Njegovo razočaranje naravno je najveće, budući da mu se jako dobro otvorio ždrijeb prema mjestu na Olimpijskim igrama.

"Svoju samoizolaciju provesti ću u stanu u Splitu. Odgodu natjecanja sam prihvatio dobro, ali ujedno sam bio i razočaran jer sam bio na dobrom putu prema plasmanu na Igre. Armencu je u prvom meču pukla arkada i mogao sam ući u četvrtfinale", rekao je Luka, usput pohvalivši organizaciju te još prokomentiravši činjenicu da će se sad moći pripremati za nastavak turnira uz spoznaju tko mu stoji na putu prema ispunjenju cilja:

"Smatram kako je ovo velika prednost jer znam svog idućeg protivnika, kao što znam i tko bi me mogao čekati u četvrtfinalu. Mogu se fokusirati na ta tri protivnika i tako se dobro pripremiti za nastavak natjecanja."

Tomo Kadić, glavni trener BK Gladijator, pokušat će biti aktivan i kreativan. Radoholičar kao on teško može bez neke zanimacije pa će njegova dva tjedna u stanu biti itekako ispunjena.

"Odlučio sam snimati 15 dana svog života u izolaciji, uz trening. Jutros sam popio kavicu i rakiju pa sam odradio trening od 20 minuta koji može odraditi svatko. Rakija je tu naravno radi prevencije. U stanu sam si složio jednu malu teretanu i svaki dan ću objaviti dva videa s treningom kakav ljudi mogu raditi u izolaciji. Prijepodne ću odraditi više nešto kao "wake up" trening izdržljivosti, dok ću poslijepodne odraditi vježbe snage. Pokušat ću imati što različitije treninge", objasnio je, da bi onda dodao kako to nije sve:

"Namjeravam i učiti. Pokušat ću završiti još ovu jednu godinu fakulteta koja mi je ostala. Maksimalno sam motiviran, uostalom imam u stanu posla ne za 15 nego za 30 dana. Također namjeravam svaki dan i kuhati."

Tomo se svim čitateljima Fight Site odlučio obratiti i putem videa, dok se nasmijao na našu konstataciju kako je na najboljem putu da postane influencer.

Najpoznatiji član BK Gladijatora, Toni Filipi, iznenađujuće je eliminiran s natjecanja, no njemu je možda baš zbog toga raniji povratak kući dobro došao. Najuspješniji hrvatski teškaš još će provjeriti kakve su mu opcije jer cilj je zadržati formu. Uskoro slijedi Pevex liga, a onda i svjetske kvalifikacije, za koje Toni vjeruje kako će i dalje biti prvi izbor do 91 kilogram težine.

"Ostao sam za sada u Zagrebu. Iskreno, ne znam kako ću provesti vrijeme, za sada sam unutar doma. Morat ću pratiti situaciju, a još nisam u potpunosti smislio kako ću održati formu. Pokušat ću nešto raditi u stanu, a ako je ikako moguće, barem predvečer, kad nikoga nema, otiči trčati u šumu. Tu mi je odmah blizu mene park Maksimir, moram vidjeti što smijem, a što ne", rekao je Toni, da bi se samo kratko osvrnuo na svoj vrlo neizvjesni poraz:

"Pogledao sam meč i vidio sam neke stvari koje još trebam popraviti. Drugu rundu sam odradio slabije i zapravo je to presudilo."

Nisu se ipak svi vratili u Hrvatsku. U Londonu su ostale Marija Malenica i Ivana Habazin. Habazin je iz turnira eliminirana u prvom kolu, dok je Malenica čekala meč protiv profesionalne svjetske prvakinje, Maive Hamadouche. Nije ga dočekala, ali će se zato u Londonu pokušati najbolje moguće pripremiti za ono što će ju čekati kad se napokon nađu u ringu.

"Konkurencija je bila sami vrh pa sam znala me neovisno o ždrijebu čeka meč života. Drago mi je što sam izvukla Hamadouche jer je znam s Europskog prvenstva i, što je najgore, iz Pariza dok sam trenirala muay thai. Prije šest godina imale smo jedan sparing gdje sam izvukla deblji kraj. Tako da mi je samo dragi Bog dao ovu priliku kojoj sam se veselila i bila spremna za nju. Za ovu odgodu nemam što reći nego da mislim kako se sve događa s nekim razlogom i shvatit ću ovo sve kao prednost i više vremena za pripremu. Ne znam do kad ću ostati, sve ovisi o tome što će biti s odgodom. Ovdje imam bazu i sparing partnere tako da sam mislim da sam dobro postupila", rekla je Marija koja prema tome neće morati izolaciju, kao niti Ivana Habazin, koja je odlučila uzeti nešto vremena za odmor te da bi posložila neke stvari u životu.

Kvalifikacija bi se trebale završiti u svibnju ili lipnju, a čini se kako će one svjetske uslijediti odmah nakon toga. No, sve će naravno ovisiti o tome kako će se odvijati situacija s pandemijom.

Linker
23. travanj 2024 12:26