Regija

Vlasto Čepo nije uspio doći do statusa privremenog prvaka: Sjajni Poljak dominantno je došao do pobjede

Vlasto Čepo

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Piotr Wawrzyniak pokazao se puno boljim od onog što se očekivalo

Prva od dvije najiščekivanije borbe na Oktagon 51 eventu ponudila je okršaj između Vlaste Čepe i Piotra Wawrzynak. Borba za privremenog prvaka Oktagonove srednje kategorije ujedno je sunaslovna borba večeri.

Od samog početka meča, Čepo je pružao točno ono što smo od njega očekivali, a to je bespoštedna borba i agresivnost. Piotr Wawrzyniak pokušavao je umiriti borbu kroz klinč uz ogradu kaveza, ali Čepo se brzo uspio odvojiti iz te pozicije i agresivno je nasrtao na svog protivnika. Wawrzyniak se u nekim trenucima panično povlačio, primao je čiste udarce i završio je u donjoj poziciji u parteru nakon neuspješnog pokušaja rušenja. Čepo je tražio priliku za prekid, ali Wawrzyniak se dobro branio iz donje pozicije, a početkom druge polovice prve runde, Poljak je iskoristio nepažnju Čepe i sjajnim ‘‘reversalom‘‘ došao je do gornje pozicije u zatvorenom gardu ‘‘El Chapa‘‘. Wawrzyniak je odlično pogađao iz gornje pozicije i Čepo je pretrpio puno štete tijekom druge polovine prve runde. Iako je Čepo odlično ušao u prvu rundu, Wawrzyniak je uzeo prvu rundu ‘‘ground and poundom‘‘ i na sve tri sudačke kartice uzeo je prvu rundu. Podsjećamo, Oktagon je na ovom eventu uveo takozvano otvoreno bodovanje i već prije druge runde znali smo kako su suci bodovali prvih pet minuta.

Druga runda započela je tučnjavom, u punom smislu riječi. Poljak se ohrabrio, pritisnuo je Čepu i svakim udarcem pokušavao mu je ‘‘skinuti glavu s ramena‘‘. Čepo je primio nekoliko čistih, snažnih udaraca, ali njegova čvrsta brada dobro se nosila s ‘‘bombama‘‘ Wawrzyniaka. Shvatio je Poljak da ne može u tom tempu odraditi cijelu rundu i nakon minutu i pol krenuo je po rušenje. Pritisnuo je Čepu uz ogradu kaveza i brzo je uspio doći do rušenja. Wawrzyniak je došao do gornje pozicije u polugardu i situacija nije izgledala dobro za Vlastu Čepu. Držao je Wawrzyniak tu poziciju do kraja runde, radio je dovoljno štete kako bi zadržao poziciju i čisto je uzeo još jednu rundu.

Odmah na početku treće runde, Wawrzyniak je došao do novog rušenja i kontrolirao je Čepu bez većih problema. Čepo nije imao rješenja za gornju kontrolu Wawrzyniaka, a nakon otprilike tri minute treće runde, Wawrzyniak je došao do ‘‘full mounta‘‘. Krenula je kanonada udaraca, a sudac je upozoravao Čepu da se mora aktivnije braniti. Vlasto se nije uspijevao izvući iz nezavidne pozicije i Wawrzyniak je došao do pobjede tehničkim nokautom.

119-35 iznosila je statistika značajnih udaraca. Wawrzyniak je dominirao gotovo cijelom borbom, izuzev prve dvije minute. Poljak Wawrzyniak uskočio je u ovu borbu kao zamjena za ozlijeđenog Patrika Kincla, a priliku je fantastično iskoristio i postao je privremenim prvakom Oktagonove srednje kategorije.

Čepo je propustio veliku priliku, ali ne sumnjamo da će se 28-godišnji ‘‘El Chapo‘‘ vratiti jači nego prije. Ratnici poput Čepe uvijek se vrate, ali neophodan će biti napredak u hrvačkom i parteraškom segmentu.

Linker
05. svibanj 2024 22:54