Regija

Vrlo dobri Matteo Komadina poražen od sjajnog predstavnika Ukrajine

Zagreb, 140321.
Velesajam
Prvenstvo Hrvatske u boksu,finale seniori.
Na fotografiji: Kategorija 64kg, Filip Poturovic NG (Crveni kut) i Matteo Komadina RIJ (Plavi kut).
 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
Hrabar i dobar meč odradio je hrvatski boksač protiv odličnog predstavnika Ukrajine

Zadovoljan se Matteo Komadina može vratiti u svoje Delnice, nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, ujedno njegovom povratku na veliku scenu. Kući će se vratiti s pobjedom u prvom kolu, a to je nešto što šest hrvatskih predstavnika nije uspjelo ostvariti. Također, u drugom je kolu odradio vrlo dobar meč protiv favorita iz Ukrajine, Denysa Pesotskyyja.

Protiv klasičnog predstavnika ukrajinske škole boksa Komadina je krenuo onako kako je potrebno, jako i agresivno. No, nije u početku ništa prolazilo, dok je Ukrajinac istraživao opcije i sredinom runde pogodio strašan lijevi kroše, kojim Komadinu šalje na pod. Izgledalo je gadno, ali vratio se hrvatski predstavnik u meč te čak do kraja runde pokazao puno dobrih stvari. Ipak, čisto ju je izgubio, odlukom jednog suca čak 10:8.

Bolji je Komadina u drugoj, pronašao je svoj dobar udarac, igrom slučaja lijevi kroše, poput onog koji ga je srušio u prvoj rundi. Iako je on pogodio Denysa par puta, to nisu bili dovoljno jaki udarci koji bi ga uzdrmali. Nastavio je Ukrajinac i ovdje raditi ono što je radio prvu rundu. Njegov boks izgledao je tehnički jako lijepo i to je sigurno glavni razlog zašto mu je druga runda pripala po mišljenju četvorice sudaca, dok je Amerikanac nagradio upornost i srce našeg boksača.

Ništa puno drugačije nije izgledala niti posljednje runda, u kojoj se Komadina kvalitetno potukao s jednim vrlo dobrim boksačem, koji je na ovo prvenstvo došao s vrlo velikim ambicijama. Rad u trećoj rundi nagradio mu je sudac iz Kirgistana, no na kraju je meč izgubio na svih pet kartica. Kao što smo naveli, Matteo si nema što zamjeriti i nakon ovog meča može se ponovno vratiti kući visoko uzdignute glave.

Od Hrvatskih boksača u turniru su ostali još dvojica, koji se nalaze među najboljih 16, odnosno dvije pobjede od medalje. Jedan od njih je Damir Plantić, čiji meč osmine finale je sutra na rasporedu, dok će dan kasnije po treći put na ovom prvenstvu u ring ući Gabrijel Veočić.

Linker
22. travanj 2024 05:06