Regija

Will Brooks optužuje SBC: ‘Nisu mi dali pojas, mislili su da dolazim ‘na klanje‘ njihovom mladom biku‘

Will Brooks

 Instagram (will Brooks)
Iskusni američki borac prema svojim navodima trebao je dobiti SBC-ov pojas jer se borio za titulu prvaka u velter kategoriji

Na teškom ispitu bio je Predrag Bogdanović (14-1-0) proteklog vikenda u Novom Sadu. Do tada neporaženi srpski borac i prvak SBC-ove lake kategorije borio se protiv Willa Brooksa za pojas u velter kategoriji, a pobjeda bi ga gotovo sigurno gurnula u UFC, najjaču svjetsku MMA organizaciju.

Nažalost, pokazalo se da Bogdanović još uvijek nije spreman i Brooks ga je dominantno porazio u tom meču. Iskusni američki borac slavio je tehničkim nokautom u petoj rundi, a kroz veliku većinu meča Brooks je hrvački dominirao nad Bogdanovićem.

Predrag je bio vidno utučen nakon poraza i nije htio niti sačekati službeno proglašenje pobjednika, nego je ekspresno napustio kavez. Naravno da je mladi srpski borac bio jako razočaran, ali prema navodima Brooksa, razočarani su bili i čelnici SBC-a.

Bivši Bellatorov prvak požalio se da mu nije uručen SBC-ov pojas, iako su se on i Bogdanović prema njegovim navodima borili za titulu u velter kategoriji. Will je istaknuo kako ga je Titan FC organizacija ispoštovala i njihov pojas je dobio, ali SBC-ov iz nekog razloga nije.

‘‘Titan je nagradio moju pobjedu i uručili su mi moj pojas u velteru, ali zbog nekih emotivnih gluposti, SBC je odbio dati mi pojas u velter kategoriji. Trebali su to napraviti, ali sve je u redu. Mislili su da sam dolazim ‘na klanje‘ (biti žrtva) njihovom mladom biku, ali ja svaki put dolazim gladan. Zadržite to sranje (pojas), ja sam samo htio izazov. Pobjednici pobjeđuju. Kraj priče.‘‘, naveo je Brooks.

Brooksu je očito stalo da ponese taj pojas kući, ali ipak je ostao bez onog što bi zaslužio kao novi prvak. U sljedećoj objavi Brooks je odao poštovanje Bogdanoviću, jer njemu apsolutno ništa ne zamjera u ovoj priči.

‘‘Puno poštovanja za mog protivnika Predraga Bogdanovića. On je ratnik i sve je ostavio u kavezu. Poštujem i cijenim njegovu snagu i posvećenost. Želim mu sve sreću u nastavku karijere.‘‘, naveo je Brooks.

Upitno je hoće li se Brooks vraćati pod okrilje SBC-a, jer očito ga nisu oduševili tretmanom nakon pobjede nad Bogdanovićem. Vjerujemo da čelnici SBC-a imaju objašnjenje za ovu situaciju, a još nakon otkazivanja Michela Prazeresa koji se trebao boriti protiv Bogdanovića, SBC je na svojim društvenim mrežama naveo kako titula u velter kategoriji ostaje upražnjena.

Očito je došlo do nesporazuma na relaciji Brooks-SBC. Američki borac mislio je da se bori i za SBC-ov pojas, a čelnici srpske organizacije imali su drukčije planove.

Linker
14. travanj 2024 02:31