Regija

Započeo je FNC 19! Rajić uvjerljiv protiv Kelca, Pletikos se ozlijedio i doživio šokantan poraz, Ramos došao do pete pobjede

Erik Pletikos

 IG
Prve dvije borbe završene su jako brzo

Rajić vs. Kelc

Gladijatorsku večer u Puli otvorili dva teškaša, bh. borac Dylan Rajić (1-0) i slovenska uzdanica Tim Kelc (1-2). Rajić je poznat u Puli kao talent koji je svoje početke imao u Nizozemskoj, a 204 centimetra visoki borac prvotno je trenirao kickboxing. Također, vlasnik je brončane medalje s Europskog boksačkog prvenstva.

Kelc je većinom nastupao u omanjoj slovenskoj Valhalla Fight Night promociji, a njegov zadnji nastup u svibnju ove godine bila je pobjeda tehničkim nokautom protiv Milana Perišića.

Borba je započeta na sredini ringa gdje je Rajić svojim dugim školovanim udarcima natjerao Kelca uz žicu gdje je nakon tridesetak sekundi kanonadom udaraca natjerao sudca da prekine meč.

Pletikos vs. Mboyo

Nakon teške kategorije selimo u perolaku. Druga borba večeri ponudila nam je talentiranog Erika Pletikosa (3-1) kojeg je "čekao" Britanac Randy Mboyo (3-1). Radi se o tehnički potkovanom borcu koji je imao relativno ostvarenu amatersku karijeru u kojoj je skupio puno više iskustva nego što njegov profesionalni omjer "na prvu" pokazuje.

Pletikos je član pulskog Trojana, a svoje vještine brusi pod budnim okom Zelga "Benkeija" Galešića. Pletikos je inače bio član premijerne sezone FON-a no zbog ozljede arkade nije upisao nastup u tom reality showu.

Borba započinje agresivnim pristupom Pletikosa koji je preuzeo inicijativu otpočetka, a hrvatski borac je imao problema sa spomenutom arkadom koja očito nije bila sanirana do kraja. Pokušavao je Pletikos ugroziti britanskog borca na sve načine, a najveću štetu je nanio sjajno tempiranim aperkatom sredinom runde. Nakon toga smo mogli vidjeti jedan "middle kick" od strane Mboya koji završava u "nezgodnom" području, no Pletikos je nakon kraćeg vremena se vratio u borbu. Nakon toga hrvatski borac se jednostavno "ugasio", a Mboyo je osjetio priliku te je "ground and poundom" završio talentiranog Hrvata.

Nakon ponovljenih snimaka vidjeli smo kako je Pletikos ozlijedio rame. Ozljeda je praktički promijenila tok meča, te je sva "voda otišla na Mboyin mlin".

Ramos vs. Kudresovas

Glavni dio priredbe započeo je sjajnom borbom u poluteškoj kategoriji (-93 kg). Andres Ramos (4-0) nakon četiri vezane pobjede unutar FNC-a tražio svoju petu pobjedu protiv Litvanca Arturasa Kudresovasa (3-0). Ramos je poznat kao jako "naporan" hrvač koji svojim tehnikama "lomi volju kod svog protivnika", a mentor mu je Zelg "Benkei" Galešić.

Kudresovas je relativno nepoznato ime široj regionalnoj borilačkoj sceni, no na baltičkoj sceni poznat je kao čovjek koji ponosno nosi titulu državnog prvaka u judu što dovoljno govori o tome kakav borilački stil gaji. Njegov zadnji nastup bio je u Kongs FC organizaciji protiv Pabloa Benaiona kojeg je "premostio" tehničkim nokautom u prvoj rundi.

S druge strane, Ramosov zadnji nastup odvio se na FNC-u 16 u Medulinu protiv Robbie Kennedyja, a sudci su nakon tri runde jednoglasnom odlukom proglasili Kubanca kao pobjednikom.

Litvanac je započeo borbu u kontragardu te je potencirao finte uz mijenjanje gardova, a Ramos uzvraća odlučnim leg kickom. Do kraja runde gledali smo izmjene udaraca da bi potom Ramos uhvatio jako tijesan "arm triangle" no Litvanac je čudesno izdržao. Druga runda donijela je hrvački "masterclass" od strane Andresa Ramosa koji je uživao u kavezu, a treća runda protekla je u dominantnoj kontroli Kubanca koji je na suveren način došao do svoje pete profesionalne pobjede.

Linker
07. rujan 2024 21:33