Regija

Završio je preliminarni dio FNC-a 15! Suljkanović slavio zbog povrede Sinanija, Ramos i Mandev ekspresno pobijedili

Dino Suljkanović

 SCREENSHOT/VOYO
Niti jedna borba nije otišla dalje od prve runde

Započela je FNC 15 priredba! Preliminarni dio priredbe već je gotov, a zanimljivost je ta da niti jedna borba nije otišla dalje od prve runde. Pobjede su upisali Dino Suljkanović, Andres Ramos i Ibrahim Mandev.

Sinani morao predati zbog ozljede

Nakon brze prve dvije preliminarne borbe došli smo do treće i posljednje u kojoj smo gledali okršaj Dine Suljkanovića i Demahmeta Sinanija. U plavom kutu nakon par sekundi zakašnjenja izašao je Sinani, nakon kojeg je kao domaćin izašao Slovenac iz MMA Kluba Maribor. Sinan je opasnim pogledom odmjerio protivnika i meč je započeo njegovim unutarnjim „low kickom“. Meč je loše počeo za domaćina kojeg je Kosovar odmah rušio "double legom". Suljkanović se taktički odmah povukao prema žici te iako je Sinani uspio provući giljotinu, iz ove razmjene on je izašao umorniji nakon što je Slovenac uspješno izvukao vrat i digao se s partera. Brzo je borba opet prebačena na parter, a cijela prva runda obilježena je s puno hrvačkih razmjena. Suljkanović je uspješno bacio "ground and pound" udarce te na kratko napravio giljotinu Sinaniju. Borci su jako brzo izlazili iz situacija, koje su jako teško dobivali. U zadnjim sekundama runde Slovenac je uputio dva lakta i lijevi kroše koji su vidno uzdrmali borca iz Kroni Fight Teama. Slovenac je uspješno nathrvao Sinanija, a dok smo čekali drugu rundu, doktori su ušli u ring i borba je prekinuta odlukom sudaca. Izgleda da je Sinani zadobio udarce u rebra koji su mu i otežali disanje.

Ovo je bio četvrti profesionalni meč obojici, a nakon prekida dvorana Stožice slavila je s prvim Slovencem koji je odnio pobjedu doma ili bolje rečeno pobjedu ostavio doma.

Ramos upisao treću pobjedu u nizu

Druga preliminarna borba ponudila je okršaj četrdesetogodišnjeg borca iz Češke, Vladimira Hajeka i Kubanca sa slovenskom i pulskom adresom, Andresa Ramosa. Prva, a ujedno i jedina runda krenula je početnim odmjeravanjem snaga, no Ramos nakon 30 sekundi uspješno ruši Čeha te odmah napada na polugu ruke gdje uspješno završava borbu kimurom nakon dvije minute provedene u kavezu. Ovo je treća pobjeda za Ramosa unutar osam mjeseci u FNC-u te ga se uskoro može očekivati u pohodu na pojas poluteške kategorije.

Mandev rutinski otvorio sve

Priredbu u Sloveniji otvorili su Anže Vujčić i Ibrahim Mandev. Oba borca u ovom su meču tražila prvu profesionalnu pobjedu, a iz borbe je s trijumfom izašao borac iz Bugarske, Mandev.

U meč je odmah agresivno krenuo Mandev te je "low kickom" otvorio priredbu, a Vujčić je dosta dobro odgovorio zadnjim direktom. Borba se ubrzo prebacila uz žicu, a Bugar je upisao prvo rušenje. Domaćin se u početku dobro držao te se u jednom trenutku činilo da će se uspjeti izvući iz nezgodne situacije, ali Bugar iako mu je ovo tek druga profesionalna borba jako zrelo i iskusno ponovno je uspio srušiti borca iz Antbition MMaribor dvorane. Mandev je uzeo leđa i odmah krenuo gušiti, duboko je provukao ruku i bilo je jasno da se Slovenac neće uspjeti obraniti od "rear naked chokea" te je ubrzo tapkao, a bugarski predstavnik upisao prvu profesionalnu pobjedu u karijeri.

Linker
27. travanj 2024 07:25