Regija

Želite gledati FNC 14 spektakl, a ne znate kako? Donosimo vam sve najbitnije informacije o sarajevskom spektaklu

Tomislav Spahović (lijevo) i Miran Fabjan (desno)

 Screenshot (youtube, Fnc)
Unutar ovog članka možete saznati sve što trebate znati o FNC 14 eventu

Došao je i taj dan, vrijeme je za FNC 14 event! Mjesec i pol dana prošlo je od spektakla u Beogradu i regionalni fanovi nestrpljivo iščekuju novi spektakl u režiji FNC-a.

FNC 14 event danas će se održati u sarajevskoj Zetri, a na programu je devet itekako uzbudljivih mečeva. Dok je event u Beogradu nudio nešto atraktivnija i zvučnija imena, event u Sarajevu nudi mečeve u kojima je puno teže razaznati favorita i čekaju nas vrlo nepredvidljivi mečevi. Čak je i čelni čovjek organizacije Dražen Forgač javno pohvalio ‘‘matchmakera‘‘ Antu Jurića jer je uspio posložiti ‘‘fight card‘‘ s ovoliko ujednačenih mečeva.

Najveća pažnja ipak je usmjerena ka glavnoj borbi večeri. Tomislav ‘‘Tomo‘‘ Spahović (8-6) s jedne strane kaveza i Miran ‘‘Slo Rocky‘‘ (2-2) na drugoj strani kaveza. Tomo Spahović nekoć je bio jedan od najpopularnijih regionalnih MMA boraca.

Njegova fizička građa oduvijek je zastrašujuća, ali vještine također nisu izostale. Tomo je u nekadašnjem FFC-u upisao četiri pobjede i jedan poraz, a bosanskohercegovački fanovi vjerovali su da imaju borca koji može dogurati do UFC-a.

Nažalost, uslijedila je duga pauza nakon poraza od Marcina Prachnija, a čak osam godina prošlo je od njegovog posljednjeg nastupa. 33 su mu godine, vremena za izgradnju respektabilne karijere još uvijek ima, ali sve počinje od FNC 14 eventa i borbe protiv Mirana Fabjana.

Što reći za Mirana Fabjana? Oni koji ga ne znaju otprije, dobro su ga upoznali tijekom proteklih par tjedana. Fabjan se maksimalno medijski eksponirao, a fanove je osvojio svojom iskrenošću i smislom za humor. Bez zadrške je prozivao i provocirao Spahovića, ali Miran je jednostavno takav.

FNC je trebao svojevrsnog mangupa za meč protiv Tome Spahovića. Činjenica je da mnogi borci psihički klonu još uoči samog meča protiv bosanskohercegovačke ‘‘Zvijeri‘‘. ‘‘Slo Rocky‘‘ definitivno nije jedan od takvih boraca i večeras u kavez ulazi željan krvi.

Miran vjeruje da će okončati Spahovićevu karijeru brutalnim nokautom, a sigurno je i Spahović svjestan kakav fajter ga čeka na suprotnoj strani kaveza. Bit će tu i svojevrsnog ‘‘ring rusta‘‘ kod Tome Spahovića, dok je Fabjan ove godine već odradio dva MMA nastupa.

Možemo samo zaključiti da nas čeka vatromet od prve sekunde, publika će uživati, a kako god ovaj meč završio, nadamo se da će obojica ostati dijelom FNC-a u periodu koji je pred nama.

Ponajveći talent bori se protiv UFC-ovog veterana, a u kavez se vraća i najopasniji FNC-ov nokauter Mario Žgela

U sunaslovnoj borbi večeri čeka nas okršaj ponajvećeg talenta na FNC-ovom rosteru, Tariela Abbasova (8-0) i prekaljenog veterana, Ronyja Jasona (17-10). FNC-ova publika imala je prilike upoznati obojicu. Jason je bivši UFC-ov borac i osvajač prvog izdanja brazilskog ‘‘The Ultimate Fightera‘‘. Unutar FNC-ovog kaveza borio se protiv Daniela Bažanta i Filipa Pejića, a u oba meča bio je odličan.

Bažant ga je porazio tijesnom sudačkom odlukom, dok je Pejić izgubio od Jasona nokautom u prvoj rundi. Brazilac je neustrašiv, uvijek spreman za bespoštednu tučnjavu i Abbasova čeka najteži dosadašnji ispit.

Da ne bude zabune, Tariel Abbasov također je itekako ozbiljna priča. Neporaženi Izraelac rodom iz Azerbajdžana osvajao je svjetsko zlato u combat sambu, ali MMA je njegova glavna preokupacija. Dvaput se borio unutar FNC-ovog kaveza i upisao je dvije pobjede prekidom. Čak sedam od ukupno osam pobjeda u dosadašnjoj karijeri ostvario je nekom vrstom prekida, a samo jednom slavio je na bodove.

Porazi li Jasona, borba za pojas u perolakoj kategoriji vjerojatno je sljedeći korak za Abbasova. Osvoji li i pojas, Abbasov bi mogao postati prvi borac koji će iz FNC-a otići direktno u UFC. Naravno, Rony Jason večeras će dati sve od sebe da pokvari planove ovom 27-godišnjaku.

Marco Beltran (20-7-0) borit će se protiv Darka Banovića (18-9-0), a radi se o okršaju bivšeg UFC-ovog borca (Beltran) i nekadašnjeg Bellatorovog borca. Beltran je istaknuto međunarodno ime i svaka čast FNC-u na dovođenju ovakvog imena pod okrilje svoje organizacije.

Povratak Marija Žgele (6-2-0) također je nešto što uzbuđuje publiku. Vinkovački nokauter dvije godine izbivao je iz kaveza, a danas ga čeka iskusni Brazilac Mateus Messaros (12-12-0). Unatoč iskustvu Messarosa, Žgela je veliki favorit i mnogi vjeruju u još jedan nokaut koji će mjesecima kružiti po raznim ‘‘highlight‘‘ videima.

Braća Sičaja ponovo nastupaju na istom eventu i čekaju ih opasni protivnici. Ivanov protivnik je talentirani srpski borac Nemanja Todorović, dok Tomislava čeka okršaj s Turčinom Ahmetom Rasimom Palom.

Povratak Matije Bosančića (vs. Leon Krajačić) i novi meč Rusija Mineva (vs. Alessandro Capone) obogaćuju ovaj ‘‘fight card‘‘, a spektakl će otvoriti miljenik sarajevske publike, Teufik Šehić (1-0). Osvajač treće sezone FNC Armagedona borit će se protiv hrvatskog borca Luke Ceranje (0-1). Ceranja je nedavno preselio na Island, trenira zajedno s Lukom Jelčićem i svi se raduju vidjeti njegov napredak.

Hoće li prevladati ‘‘leg lock zloba iz podzemlja Knightsa‘‘ ili će Ceranja upisati prvu profesionalnu pobjedu, saznat ćemo uskoro.

Kada počinje FNC 14 event?

Za razliku od većine prijašnjih FNC-ovih evenata, FNC 14 priredba ne počinje u 20:00h. Event će startati u 19:00h, a kao što smo već spomenuli, Zetra (Olimpijska dvorana Juan Antonio Samaranch) je poprište događaja.

Tko će prenositi priredbu?

Što se tiče prijenosa eventa, procedura je već ustaljena. Gledatelji u Hrvatskoj i Sloveniji event mogu pogledati putem RTL-ove VOYO platforme, dok fanovi iz ostalih država na raspolaganju imaju FNC.tv platformu. Cijena mjesečne pretplate za VOYO iznosi 5,99 eura, dok gledatelji putem FNC.tv platforme moraju izdvojiti 5,31 eura za gledanje FNC 14 eventa. Ako želite popratiti event uživo iz Zetre, ulaznice možete kupiti putem LINKA.

Što dodati, osim da ovaj event ne smijete propustiti. Spektakl je zajamčen, a mečevi će biti više nego zanimljivi!

Linker
05. ožujak 2024 12:55