Regija

Željko Mavrović nakon povratka: ‘Bilo bi sjajno boriti se protiv Mikea Tysona ili Lennoxa Lewisa‘

Željko Mavrović
 Favbet
Legendarni hrvatski boksač uspješno se vratio u boksački ring te je mnoge iznenadio dobrim nastupom

Puno se pitanja nametalo kada je Željko Mavrović ovog tjedna iznenadio javnost obznanivši da se vraća boksu te da će nastupiti na istoj priredbi kao i Filip Hrgović. 52-godišnji Mavrović dugo je u sportskoj mirovini, a sve do jučer, njegov posljednji nastup dogodio se još 1998. godine kada ga je porazio Lennox Lewis.

''Šaka sa Srednjaka'' ušla je jučer u Klagenfurtu u ring protiv dvostruko mlađeg Gruzijca Ramazija Gogichashvilija. Brojni su oni koji su bili zabrinuti kako će Željko izgledati s obzirom na svoje godine i 23 godine izbivanja iz profesionalnog boksa. Njegov jučerašnji meč na koncu nije bio službeni profesionalni meč nego egzibicija na šest rundi. Službenog pobjednika nije bilo, no Mavrović je dominirao protiv Gruzijca i ostavio je dobar dojam. 52-godišnji Željko Mavrović u razgovoru za Favbet neposredno nakon borbe osvrnuo se na svoj nastup.

''Prije svega, sretan sam i zadovoljan što sam ponovno ušao u ring. Nakon toliko godina, to je izgledalo solidno. Ja bih od sebe tražio još mrvicu više, ali čujem od svih da je to izgledalo dobro i s te strane sam zadovoljan. Nadam se da je meč ovakvog karaktera dao jednu sliku mene s 50 i nešto godina. Koristio bih tu sliku pozvati one najbolje iz moje generacije, Mikea Tysona, Lennoxa Lewisa, Evandera Holyfielda, Hasima Rahmana, dečke koji su možda u formi i treningu. Bilo bi sjajno napraviti te mečeve, neku veteransku ligu ili nešto slično. S bilo kime od njih, bio bi stvarno sretan boksati ponovno.''

Alen ''Savage'' Babić jedan je od onih koji su kritizirali povratak Mavrovića. Neporaženi hrvatski teškaš navodio je kako se Mavrović više puta pokušavao vraćati, no uvijek bi pretrpio neku ozljedu. Pričao je ''Savage'' putem svog Instagram profila kako su Mavroviću zadnji puta rebra pukla na sparingu i slično. Babić se okomio na Mavrovića jer je Željko nekoliko dana ranije prozvao Alena i zatražio borbu s njim. Mavrović se nakon svoje borbe protiv Gogichashvilija dotaknuo i Alena Babića te njegovih komentara.

''Ja mogu razumjeti da Alen ima visoko mišljenje o sebi. I ja sam u tim godinama bio možda bahat i bezobrazan. Alen vjeruje u sebe i svoju snagu. Međutim, ja se nisam došao natjecati s Alenom i sličnim boksačima. Moj put je prema mojoj generaciji, prema onima koji su osvojili svijet boksa u moje vrijeme.''

Željkove izjave za Favbet pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
20. studeni 2022 14:46