Regija

Žgela vs. Bodonji: Veliki hrvatski MMA talent protiv domaće uzdanice na SBC 22 u Bačkoj Palanci

Bodonji vs. Žgela
Izuzetno zanimljiva MMA borba čeka nas na SBC 22 priredbi koja se 5. srpnja održava u Bačkoj Palanci. Jedan od najvećih hrvatskih MMA talenata, vinkovački borac Mario Žgela, borit će se protiv domaćeg predstavnika Milana Bodonjija, borca koji iza sebe ima već tri pobjede u SBC kavezu.

Radi se o sudaru dva mlada poluteškaša ogromnog potencijala, koji su se već iskazali svojih nastupima u heksagonu Serbian Battle Championshipa. Ovog puta će publika na jezeru Tikvara imati priliku vidjeti koji od ova dva talenta će napraviti korak prema ozbiljnijim borbama, poznatijim protivnicima te prema cjelokupnom vrhu regionalne i europske MMA scene.

Milan Bodonji 23-godišnji je borac rodom iz Bačke Palanke, a trenira u Shogun MMA timu. Do sada je u karijeri ostvario tri pobjede i dva poraza, no njih treba uzeti kao skupljanje iskustva. Naime, Bodonji je debitirao prije dvije i pol godine protiv tada mladog autrijskog talenta Ibo Arslana. Izgubio je tu borbu prekidom u prvoj rundi, a Aslan od tada izgleda sjajno i vlasnik je omjera 7-0. Spojio je nakon toga Bodonji dvije pobjede u SBC-u, da bi onda također u njihovom kavezu dobio priliku okušati se protiv Kaloyana Koleva iz Bugarske. Bilo je to u travnju prošle godine, Kolev je slavio sudačkom odlukom. Niti bugarski borac nije bilo tko, njegov je profesionalni omjer 9-0. Vratio se Bodonji na prošloljetnom eventu u Bačkoj Palanci pobjedom nad Mladenkom Kunićem high kickom u prvoj rundi i sad namjerava potvrditi svoj potencijal protiv jednog od najvećih talenata iz Hrvatske.

Mario Žgela dvije je godine mlađi od Bodonjija i do sada je ostvario dvije pobjede i jedan poraz. Svoj profesionalni debi imao je u prosincu 2017. godine u SBC-u, nakon samo dva mjeseca aktivnog MMA treninga. Suprotstavio se jednom od najboljih srpskih boraca, Vladimiru Filipoviću, a poražen je tek nakon sudačke odluke. Publiku je tim putem oduševio i SBC mu dva mjeseca kasnije pruža novu priliku. Tada je prekidom u drugoj rundi savladao Nikolu Drljaču. Uslijedila je pauza zbog ozljede sve do veljače ove godine, kad je trebao nastupiti na SBC-u u Somboru protiv Nebojše Mršića. No, dogodili su mu se problemi s dokumentima. U ožujku je tako odradio borbu u Austriji, a vrlo dobro domaćeg borca Maria Dengga savladao je nokautom u prvoj rundi. Naime, Mario mu je krošeom slomio vilicu. Samo taj podatak potvrđuje koliko se talent krije u ovom mladom momku koji nevjerojatno jako udara, a sve je bolji u svim preostalim aspektima slobodne borbe.

Ovo je treća za sada potvrđena borba za novi SBC-ov spektakl. Poznato je kako će se u glavnoj borbi dva Brazilca sučeliti za titulu velter kategorije, dok smo jučer najavili kako će Stanislav Krofak u kavez ući protiv još jednom borca iz Bačke Palanke, Nebojše Mršića.

Linker
19. travanj 2024 05:13