ŽESTOKI ODGOVOR BORCA IZ BiH

Stojnić se obratio javnosti: 'Strah? Protiv Caina sam se borio bez priprema! Ante, vidimo se u ožujku!'

Nakon što je Denis Stojnić otkazao svoj nastup na KSW 51 priredbi, koja se ovu subotu održava u Areni Zagreb, borac iz BiH dobio je puno kritika od strane fanova, ali i od svog nesuđenog protivnika Ante Delije. Nedugo nakon otvorenih KSW 51 treninga, na kojima je ta vijest obznanjena, Stojnić se putem Instagrama obratio javnosti.
Denis Stojnić
 screenshot/UFC

Veliki broj fanova u regiji ostao je razočaran nakon vijesti da se KSW 51 borba Denisa Stojnića i Ante Delije neće dogoditi. Razočarani nisu bili samo fanovi nego i hrvatski borac, koji je odmah nakon borbe prokomentirao kako je imao neki predosjećaj da će se tako što dogoditi te kako smatra da je borba njih dvojice završena priča, odnosno da se nikad neće dogoditi. Izjavio je kako ne vjeruje da je Stojnić ozlijeđen nego da se iz borbe povukao zbog straha. Možda ne toliko straha od batina, koliko straha od poraza.

Nedugo nakon svega toga, putem Instagrama javio se Stojnić. U svom dugom obraćanju javnosti dio je posvetio Deliji osobno, a dio nekim svojim postignućima i događajima iz karijere, u kojoj je prije deset godina bio član UFC-a. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

"Ante je mlad momak, ali jedno ne smije zaboraviti, a to je bilo kad je on meni prvi put otkazao meč u njegovom Dubrovniku. Ja ga nisam pljuvao kad je on potpisao za japansku organizaciju Rizin i meni otkazao meč u Dubrovniku. Isto tako ni njegovog sadašnjeg mentora Cro Copa nisam pljuvao kad je Orsat Zovko zazivao meč između nas dvojice u sarajevskoj Zetri. Također nisam pljuvao to što je Mirko tada u Japanu dobio nekog kečera, nakon čega je slijedio K-1 turnir u Zagrebu", prvo je što je napisao Denis, da bi se nakon toga odmah okrenuo samom sebi. Pokušao je objasniti kako on nije borac koji bez razloga otkazuje borbe te kako zapravo niti jednu svoju veliku borbu nije odradio spreman:

"Moje nije da pljujem van ringa ili kaveza, ja ću svoje pokazati unutra u borbi. Ne smijete zaboraviti da sam ja čak nespreman radio meč s Cainom Velasquezom, bivšim prvakom UFC-a, a možda i najboljim MMA borcem ikad. Za taj meč se nisam ni dana spremao. Pauzirao sam s treninzima osam mjeseci prije te borbe, ali sam bez pola riječi ušao u ring kad su me nenadano telefonski kontaktirali i rekli da radim meč u UFC-u s Cainom Velasquezom. Prije tog meča sam se spremao samo tri mjeseca za meč sa Stefanom Struveom i odradio najkrvaviji meč u povijesti UFC-a. Da ne zaboravimo da sam s temperaturom 39 stupnjeva odradio meč s Mighty Moom, jednim od najjačih nokautera današnjice i pobijedio u tom meču. Naravno, ne zaboravimo Christiana M'Pumbua, bivšeg prvaka Bellatora kojeg sam s ozlijeđenim ramenom nokautirao u drugoj rundi. Tu su mi liječnici također zabranili da se borim, ali je nakon mojih molbi organizacija HIT FC to ipak dozvolila."

"S obzirom na sve ovo, zamolio bih Antu da se van kaveza ponaša sportski i da se strpi do ožujka, da ga prebijem u Poljskoj. Tebe se netko prepao? Dečko, smanji doživljaj, ožujak je blizu i poštuj pravila organizacije. Borci u meč ulaze zdravi", dodao je Denis, da bi onda još pokušao povući jedan primjer iz svijeta slobodne borbe:

U UFC-u je Khabib Nurmagomedov dan poslije vaganja otkazao meč s Tonyjem Fergusonom pa nitko nikoga nije prozivao i evo konačno će njih dvojica odraditi meč, nakon godinu dana ili više. Ožujak je blizu, slušaj svog trenera i treniraj. Sutra pobijedi ovaj meč jer radiš ga s ne baš respektabilnim borcem. Ne obmanjuj javnost da sam tri puta otkazao meč, ako je meč otkazan samo jednom u Dubrovniku i to na tvoju ingerenciju. Ja sam tvoju odluku poštovao. Zato i ti poštuj ne moju, nego odluku KSW-a i mog menadžera Ivana Dijakovića. Želim ti puno sreće i vidimo se u ožujku u Poljskoj."

Stojnić je uz spomenuti status podijelio i nekoliko fotografija iz svoje karijere. Njegovu kompletnu objavu možete vidjeti ispod teksta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:30