UFC

Abubakar Nurmagomedov protiv Soldićevog timskog kolege na Fight Nightu u Moskvi

Khabib i Abubakar Nurmagomedov
 Instagram
Abubakar Nurmagomedov debitirat će u UFC-u na Fight Nightu koji najveća svjetska MMA promocija organizira 9. studenog u moskovskoj CSKA Areni. Njegov protivnik bit će predstavnik UFD Gyma iz Düsseldorfa, David Zawada.

Khabibov bratić trebao je debitirati na UFC 242 u Abu Dhabiju, no na kraju nije bio u potpunosti spreman pa će na svoj debi u promociji pričekati dva mjeseca dulje. Zanimljivo, isti je bio dio nereda nastalih nakon prošlogodišnjeg UFC 229, a nakon toga ne samo da se izvukao bez veće kazne, nego je Khabib u svojim pregovorima oko novog ugovora uspio riješiti ugovor i njemu.

Prvi nastup u promociji imat će na domaćem terenu i to 9. studenog u Moskvi. Borit će se protiv Davida Zawade, poljsko-njemačkog borca koji trenira u UFD Gymu Ivana Dijakovića. Njemu će to ujedno biti borba za ostanak u UFC-u, budući da je u svoja prva dva nastupa poražen. Ipak, za borbu protiv Dannyja Robertsa bio je nagrađen bonusom za borbu večeri, tako da mu je UFC bez previše dvojbi dao treću priliku. No, za nju će morati proći težak ispit.

Abubakar Nurmagomedov u dosadašnjoj je profesionalnoj karijeri upisao 15 pobjeda, dva poraza i jednu neodlučenu borbu, protiv Bojana Veličkovića u četvrtfinalu prošle sezone PFL-a. To mu je ujedno bio posljednji nastup, budući da je nedugo nakon njega uslijedila suspenzija.

UFC Fight Night u Moskvi predvodit će teškaška borba između Juniora Dos Santosa i Aleksandra Volkova.

Linker
20. travanj 2024 21:58