UFC

Adesanya će navijati za Chimaeva kada se bude borio protiv Coste: ‘Ovdje sam ja taj koji traži borbe!‘

Khamzat Chimaev

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ukoliko Chimaev pobijedi Costu, teško je zamisliti da ga UFC ne gurne u meč za titulu

UFC 294 održat će se idućega mjeseca, a između ostalog će nam priredba donijeti i povratak Khamzata Chimaeva. Srednja kategorija i pojas iste su njegov trenutno najveći cilj, no prva prepreka na njegovom putu će biti Paulo Costa. Ukoliko pobijedi, gotovo je sigurno da ćemo Khamzata gledati u borbi za titulu srednje kategorije.

Upravo je to scenarij kojem se najviše nada i trenutni prvak, Israel Adesanya. Nema dvojbe da će on, ukoliko u subotu svlada Stricklanda, pomno pratiti ovaj meč. Također je otkrio kako se nada da će pobijediti upravo Chimaev:

‘‘Nemam pojma tko će pobijediti u tom meču, ali mislim da ću navijati za Khamzata malo više. Razlog za to jest što želim svježu krv. Istina je da sam učinio da protiv Coste izgleda jednostavno, ali vjerujte mi, on udara jako. On je težak meč ali ja sam učinio da izgleda lagano. Definitivno ću u ovom meču navijati za Khamzata‘‘, rekao je Adesanya za MMA Fighting.

‘‘Nije li to smiješno? Ovdje sam ja taj koji traži borbe, a trenutno pokušavam imati još jednu do kraja ove godine. Vidjet ćemo. No, definitivno se želim boriti još jednom do kraja ove godine. Vidjet ćemo‘‘, dodao je još prvak.

Ukoliko Chimaev pobijedi Costu, teško je zamisliti da ga UFC ne gurne u meč za titulu. Meč se održava u desetom mjesecu, tako da je pitanje hoće li se Chimaev htjeti boriti dva puta u dva mjeseca. S obzirom da se na početku UFC karijere borio dva puta u dva tjedna, možda se ipak odvaži i na meč protiv Adesanye.

Linker
29. travanj 2024 04:40