UFC

Adesanya je savršeno pročitao Costu: 'Rekao sam vam da je glup'

Israel Adesanya
 Screenshot (YouTube, UFC)
Već nakon prve runde prvak je znao da je borba gotova...

Israel Adesanya i Paulo Costa možda fanovima nisu ponudili najbolju borbu godine, ali u devet minuta, koliko je trajao njihov meč, svjedočili smo možda i najboljoj izvedbi nekog borca u posljednjih 12, ako ne i više mjeseci.

Praktički bez greške je aktualni prvak odradio meč protiv svog izazivača. Smireno, precizno i prije svega pametno. Dodajmo tome i -samopouzdano. 'The Last Stylebender' je u nedjelju svoj ionako savršeni 'score' dodatno uljepšao te je nakon okršaja u Abu Dhabiju stigao do impresivnih 20-0.

"Nakon prve runde", rekao je Adesanya kada su ga novinari na press konferenciji upitali u kojem je trenutku znao da je borba gotova.

"Bio sam toliko svjež. Pogledao sam prema njemu i vidio ga kako sjedi. Htjeli su da samo stojim pred njim. 'Dođi, dođi, zašto bježiš?' I takve stvari... Samo su htjeli da stojim kako bi me mogao udariti. Ali ja nisam glup, glupane. Rekao sam vam da je glup. A ja sam pametan i razumijem ovu je*enu igru. Rekao sam vam da nisam vreća za udaranje, a on se upravo samo s takvima i borio", poručio je Adesanya.

Prvak kao da je cijelo vrijeme znao što će se dogoditi. Tjednima je najavljivao laganu pobjedu, a upravo se to i dogodilo. Costa je u drugoj rundi pao bez ispaljenog metka, a UFC u Adesanyi dobio potvrdu da srednjom kategorijom vlada borac koji ima potencijal postati još veća zvijezda.

"Ovo mi je bila 100. pobjeda u borilačkoj karijeri. Slušajte, jedna, dvije, tri, četiri, pet, šest borbi... I tako sve do je*enih 100. Iza mene je preko sto mečeva i nisam je*ena beba u ovoj igri. Već sam dugo tu, jako dugo. Ali i dalje sam svjež. Imam 31 godinu, a izgledam kao da mi je 26", izjavio je prvak koji bi novog protivnika mogao dobiti iz meča Roberta Whittakera i Jareda Cannoniera, dvojca koji će se obračunati 24. listopada na UFC-u 254.

"Mislim da će Jared pobijediti Roberta i veselim se borbi protiv njega. Navijam za njega, ali ako Whittaker pobijedi i ako bude htio po treći put završiti nokautiran, onda možemo i taj plan realizirati", zaključio je Adesanya.

Linker
26. travanj 2024 07:15