UFC

Adesanya savjetuje svoje suparnike: 'Vratite se onome što ste pokušavali na početku moje UFC karijere'

Israel Adesanya
 Harry How/Getty Images/AFP
Israel Adesanya želi svima dokazati da je kompletan borac, a ne samo vrhunski udarač

Aktualni UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji na neki se način požalio ga njegovi protivnici više ne pokušavaju srušiti u parter te im je svima poručio da je došlo vrijeme za promjene.

"Nadam se da će me početi češće napadati s rušenjima jer želim nekoga ugušiti. Ljudi su me na počeku UFC karijere pokušavali srušiti, ali onda su shvatili da im to ne prolazi. Zatim su se okrenuli borbi na nogama, ali onda su vidjeli i da to nije rješenje", priča Adesanya u razgovoru s MMA Fightingom.

'The Last Stylebender trenutno s 86,5% obrana rušenja zauzima drugo mjestu u povijesti UFC-ove srednje kategorije. Bolji od njega u toj statističkoj kategoriji, koja broji samo borce s minimalno pet nastupa u Octagonu i 20 pokušaja rušenja od strane protivnika, je Krzysztof Jotko s 87,1 posto.

"Trebali bi se ponovno vratiti tome da me pokušaju srušiti. Već imam spremno nekoliko trikova koje želim isprobati", dodao je Adesanya.

Podsjetimo, iako ništa nije službeno potvrđeno, Israel bi se prema nekim ranijim najavama trebao privremeno preseliti u polutešku kategoriju i tamo izazvati aktualnog prvaka Jana Blachowicza.

Linker
25. travanj 2024 08:48