UFC

Adesanya se raduje potencijalnom meču protiv Pereire: ‘Jedva čekam zabiti MMA rukavice njemu u lice‘

Israel Adesanya i Daniel Cormier

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije dvaput je gubio od Alexa Pereire, ali u kickboksu

Nevjerojatno brzo Alex Pereira dobio je šansu boriti se u borbi koja je vjerojatno ''title eliminator''. Sjajni brazilski kickboksač debitirao je u UFC- u krajem prošle godine, a nakon samo dva nastupa i dvije pobjede, Pereira će se boriti protiv četvrtorangiranog izazivača Seana Stricklanda.

Radi se o preskakanju brojnih stepenica, jer Pereira u prva dva nastupa nije pobijedio niti jednog borca unutar Top 15. On i Strickland obračunat će se 2. srpnja (sedmi mjesec), a na istoj priredbi borit će se Israel Adesanya i Jared Cannonier za titulu srednjoj kategoriji.

Jasno je zašto UFC gura Alexa Pereiru na ovakav način. Brazilac je dvaput porazio prvaka Adesanyu, ali u drugom sportu, točnije u kickboksu. Uspio je Pereira i nokautirati Adesanyu, a to ga čini jedinim borcem kojem je to ikada pošlo za rukom.

Izzy je gotovo pa počistio srednju kategoriju, a protiv Jareda Cannoniera veliki je favorit. Pobijedi li njega, Sean Strickland ostat će jedini borac unutar top 5 s kojim se Adesanya nije borio. Whittakera i Vettorija već je dvaput pobijedio i kategorija treba ''svježe krvi''.

Alex Pereira je ta ''svježa krv'' koju UFC želi u toj kategoriji, a Israel Adesanya ne smatra kako da Pereira preskače stepenice niti da ne zaslužuje borbu za titulu ako pobijedi Stricklanda.

''Radujem se borbi s bilo kime od njih dvojice, ali ne sviđa mi se narativ kojim se govori da je prerano za Alexa Pereiru. Jiri Prochazka upravo se borio za pojas i osvojio ga je u svom trećem nastupu unutar UFC-a. Mislim da je Anderson Silva to napravio u svom drugom UFC nastupu. Dakle, sve je u redu, ali Pereira je novak u MMA-u, a ja sam dugo već u ovoj igri.'', objasnio je Izzy.

Mora se priznati kako njegova usporedba nema toliko smisla. Jiri Prochazka došao je u UFC kao borac iza kojeg je bilo 30 profesionalnih MMA nastupa. Pritom je pobjeđivao brojna renomirana MMA imena, a unutar UFC-a je pobijedio dvojicu top 10 protivnika u svoja prva dva nastupa.

Što se Andersona tiče, prije svega se radilo o nekim drugim vremenima, a ''Spider'' je također došao u UFC kao renomirani borac. Što se Pereire tiče, on je za najjaču svjetsku MMA promociju potpisao sa samo četiri profesionalna MMA nastupa iza sebe, a u prva dva UFC nastupa protivnici su mu bili nerangirani Bruno Silva i Andreas Michailidis koji više nije član UFC-a.

Realnost je kako Pereira jednostavno preskače stepenice i nema razloga da itko pokušava opovrgnuti tu tvrdnju. U prilog mu ide i činjenica da je Sean Strickland borac koji preferira borbu u stojci i ne radi se o borcu koji je prvenstveno grappler. Stilski bi trebao odgovarati Pereiri puno više nego netko poput Marvina Vettorija ili Dereka Brunsona.

UFC prepoznaje kako bi meč Pereire i Adesanye mogao biti velik, upravo zbog spomenute dvije pobjede Alexa Pereire nad Adesanyom. Mnogi smatraju da bi Pereira bio velik problem Izzyju i u MMA borbi, jer Izzy nije borac koji će borbu odvesti u parter i pobjedu tražiti hrvanjem. Adesanya smatra kako će MMA borba ipak biti posve druga priča od one dvije u kickboksu.

''Ova TikTok generacija ima pamćenje koje seže 15 sekundi unatrag i stoga puno toga zaboravljaju. Oni su vidjeli njegov nokaut protiv mene, ali nisu gledali prvi meč, a čak niti drugi sve do finiša. Ovo nije kickboks, nego MMA. Ne borimo se u rukavicama veličine jastuka, nego u rukavicama od četiri 'unce'. To su ubojita oružja i jedva čekam zabiti ih njemu u lice, nakon što prođem kroz Jareda Cannoniera.'', rekao je Izzy na australskoj konferenciji za medije uoči UFC 276 eventa koji nas čeka za nešto manje od dva tjedna.

Linker
26. travanj 2024 06:51