UFC

'Ako ponovno pobijedim Miočića trebao bih postati najbolji teškaš svih vremena'

Kada je Daniel Cormier izazvao Stipu Miočića na UFC-u 226 cilj mu je bio uzeti pojas teške kategorije i tako postati UFC prvak u dvije divizije. Uoči njihovog velikog revanša "DC" ima drugačiju misiju- zacementirati status najboljeg teškaša svih vremena.

U srpnju prošle godine Cormier se kao prvak poluteške kategorije vratio u svoju staru diviziju kako bi se obračunao s najuspješnijim teškašem svih vremena. Status je to koji je Miočić osigurao kroz rekordne tri obrane teškaškog naslova zaredom.

Cormier na UFC-u 226 nije samo uspio pobijediti već je to učinio na impresivan način, nokautiravši borca iz Clevelanda unutar prve runde. U razgovoru s ESPN-ovim Brettom Okamotom, 40- godišnjak priznaje kako u revanšu na UFC 241 priredbi neće nadmašiti taj rezultat, ali ipak vjeruje u svoju pobjedu.

"Znate da ne mogu biti bolji, morate to razumijeti. Ne mogu ovo napraviti bolje nego prvi put. Neću nokautirati Stipu Miočića za četiri minute. On je dobar borac koji će napraviti potrebne promjene kako ne bi opet završio u nokautu, ali to ne znači da će pobijediti. Ja ću dobiti borbu i ponovno poraziti tipa kojeg za kojeg se vjerovalo da je najbolji svih vremena."

Neovisno o načinu na koji će slaviti, Cormier vjeruje da bi mu nova pobjeda protiv Miočića trebala osigurati status najboljeg teškaša svih vremena. Dvije pobjede protiv najboljeg teškaša u povijesti, kao i činjenica da je u toj diviziji neporažen, smatra da su dovoljan razlog kako bi postao teškaški GOAT.

"Stoga, kada promijenite pristup i svoje ciljeve, sve to počne imati smisla. Jer što više napravim u ovoj kategoriji, to će moja ostavština biti veća. Jer ako dvaput pobijedim tipa koji slovi za najboljeg svih vremena, uz što sam neporažen u ovoj diviziji, i mene će morati uzeti u obzir za najboljeg teškaša svih vremena. Ja mislim da sam već sada dio tog razgovora, tako da ne vidim zašto se mene ne bi smatralo najboljim svih vremena."

Borba Cormiera i Miočića predvodi UFC 241 koji se 17. kolovoza održava u Anaheimu, u Kaliforniji. Neovisno o ishodu meča, postoji velika šansa kako će to biti posljednji put da Cormier kroči u Octagon. Naravno, osim ako mu UFC ne ponudi pozamašnu svotu novca za treću borbu protiv Jona Jonesa.

Linker
23. travanj 2024 15:16