UFC

Al Iaquinta nezadovoljan UFC-ovom politikom: ‘Mrzim kada mi to rade‘

Al Iaquinta
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Borac UFC-ove lake kategorije izrazio je nezadovoljstvo UFC-ovom objavom borbe između njega i Greena

Dugo je 34-godišnji Al Iaquinta izbivao iz UFC-ova kaveza nakon što je u listopadu 2019. izgubio od Dana Hookera. Drugi je to poraz zaredom bio za ''Raging'' Ala treći u zadnja četiri nastupa. Treba uzeti u obzir da je Iaquinta izuzev Hookera, gubio od boraca kao što su Khabib Nurmagomedov i Donald Cerrone, a savladao je Kevina Leeja. 06. studenog ove godine, Iaquinta bi se trebao vratiti u Octagon, a u sklopu njujorške UFC 268 priredbe borit će se protiv Bobbyja Greena. Al Iaquinta u razgovoru za MMA Hour opisao je iskustvo ugovaranje te borbe, točnije nezadovoljstvo UFC-ovom politikom.

''Bio sam donekle razočaran jer su najavili borbu na takav način zato što su pitali mog menadžera vezano za tu borbu, a ja sam rekao da ćemo ju prihvatiti, ali neke stvari u mom ugovoru još nisu raščišćene. Zadnjih tjedan i pol do dva pokušavao sam doći do Seana Shelbyja i Huntera Campbella, a nisam se uopće uspio čuti s njima.'', rekao je ''Raging'' Al te potom opisao kako je saznao da je borba protiv Greena službena.

''Gledao sam borbe u subotu i zaspao sam gledajući ih. Probudio sam se, pogledao na telefon i vidio 9 tisuća poruka na Instagramu i Twitteru. Nije mi bilo jasno što se događa, a onda sam shvatio da su objavili borbu. Ja sam razmišljao koji ku**c, nisam još ni ugovor potpisao. Mrzim kada to rade jer su mi već jednom to napravili, a to stvarno nije ispravna stvar za učiniti. Jako mi to smeta, pogotovo jer znaju da sam probao stupiti u kontakt s njima. Siguran sam da ćemo riješiti sve.'', dodao je Iaquinta.

Nije nepoznanica kako se UFC-ovi čelnici služe ovakvim taktikama gdje borce dovode u neugodne situacije. Slične stvari iznio je nedavno i Luke Rockhold koji je progovorio o svojoj borbi protiv Seana Stricklanda.

''Mislim da Dana stvari čini težima nego što zapravo jesu, vjerojatno zato što smo se razilazili u nekim stavovima. On izlazi pred medije i govori kako su borbu ponudili Seanu Stricklandu, a tada nikakve ponude nije bilo. Niti se znao potencijalni datum, niti je bilo službene ponude. On jednostavno želi izbaciti tu vijest kako bi nabijao dodatni pritisak. Ne znam što reći, osim da je to glupo.'', rekao je tada Rockhold za Submission Radio.

Linker
23. travanj 2024 15:52