UFC

Aleksandar Rakić ostao bez velike borbe: Ozljeda Blachowicza odgodila okršaj planiran za ožujak

Aleksandar Rakić

 screenshot (YouTube, UFC)
Borba planirana za 26. ožujka trebala bi dobiti novi datum održavanja

Dugo je Aleksandar Rakić čekao pravu priliku za dokazivanje. Zapravo, očekivao je napad na titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije, koji je apsolutno svojim rezultatima zaslužio, no UFC mu je odlučio isti uskratiti i u tu poziciju staviti Jirija Prochazku. Rakiću je tako bilo jasno da prije napada za titulu mora još nešto odraditi, a onda su mu ponudili borbu nakon koje, upiše li pobjedu u njoj, neće biti drugog izbora nego ga postaviti za izazivača.

26. ožujka trebao je predvoditi UFC-ov Fight Night u Columbusu, savezna država Ohio, gdje bi mu je suprotstavio prethodni prvak, Jan Blachowicz. I sve je to izgledao sjajno dok se nije pojavila loša vijest. Naime, Blachowicz je prisiljen otkazati tu borbu. Kako je obavijestio Ariel Helwani, do otkazivanja je došlo zbog ozljede Blachowicza na treningu. Isto tako, otkrio je kako bi se borba trebala ugovoriti za neki kasniji datum.

Velika je to šteta za Rakića, koji se u 2020. i 2021. godini borio samo po jednom, savladavši u tim borbama Anthonyja Smitha i Thiaga Santosa, u tim trenucima posljednje izazivače za titulu poluteške kategorije. Ipak, dobio je puno kritika za svoj kalkulantsi i nedovoljno uzbudljiv način borbe, a isti ga je vjerojatno koštao napada na titulu, koji je pripao atraktivnijem i ubojitijem Prochazki.

Rakić i njegov tim mogu se nadati da odgoda ipak neće biti predugačka, odnosno da ozljeda Poljaka nije ozbiljnije prirode. Naime, borba za titulu između Teixeira i Prochazke na rasporedu je 7. svibnja, tako da bi bilo koji proljetni datum bio u skladu planova da pobjednik borbe bude idući izazivač.

Više informacija trebalo bi biti poznato nakon što UFC službeno objavi ovu vijest te odredi novu glavnu borbu priredbe u Columbusu.

Linker
20. travanj 2024 12:07