UFC

Aleksandar Rakić se vraća u UFC-ov kavez? Evo kada i s kim bi najbolji srpski borac mogao odmjeriti snage

Aleksandar Rakić

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
‘Rocket‘ se nije borio od svibnja prošle godine kada je nesretno izgubio od Blachowicza prekidom u trećoj rundi

UFC 294 priredbu, koja je na rasporedu 21. listopada u Abu Dhabiju (Etihad Arena), predvodit će revanš između Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire u borbi za pojas lake kategorije, a potvrđeno je, također, da će na istom "eventu" snage odmjeriti Khamzat Chimaev i Paulo Costa u "middleweight" okršaju. Čini se kako će borilački spektakl u Ujedinjenim Arapskim Emiratima uskoro postati bogatiji za još jednu borbu, a to je ona u kojoj bi mogao nastupiti Magomed Ankalaev,

Drugoplasirani borac poluteške UFC-ove divizije posljednji se put borio u prosincu prošle godine, kada je, u meču za privremenog prvaka "lightheavyweighta", odmjerio snage s Janom Blachowiczem, ali bez pobjednika. Glavni trener sjajnog dagestanskog borca, Sukhrab Magomedov, tvrdi kako će se Ankalaev sljedeći put boriti upravo na priredbi u Abu Dhabiju i pritom ističe kako su njegovi potencijalni protvnici Aleksandar Rakić i Nikita Krylov.

Rakić je posljednji put ušao u oktogon još u svibnju prošle godine kada je nesretno izgubio od Blachowicza prekidom u trećoj rundi nakon što, zbog ozljede koljena, nije mogao nastaviti meč. Najbolji srpski poluteškaš ozlijedio je prednje križne ligamente, zbog čega je, tjedan dana nakon borbe, bio podvrgnut operativnom zahvatu u Beču. Operacija je odlično prošla, a u međuvremenu je završio i proces rehabilitacije. Na Rakićevim društvenim mrežama možemo vidjeti kako se u potpunosti vratio trenažnom procesu, a čini se kako bismo ga vrlo skoro mogli ponovno gledati i u kavezu najjače svjetske promocije. "Rocket" trenutno zauzima četvrtu poziciju u poretku UFC-ovih poluteškaša, a u siječnju je, po završetku priredbe UFC 283, na Twitteru napisao kako bi za svog sljedećeg protivnika želio upravo Ankalaeva (ili Blachowicza). Hoće li do okršaja dvojice vrhunskih poluteškaša uistinu doći, saznat ćemo u narednom periodu.

Linker
27. travanj 2024 07:46