UFC

Alex Pereira poslao zastrašujuću poruku svom budućem protivniku: ‘On me neće moći ni dotaknuti...‘

Alex ‘Poatan‘ Pereira

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Prvak UFC-ove poluteškaške kategorije i jedna od najvećih MMA zvijezdi današnjice inzistira na tome da neće imati problema u svom sljedećem meču

Alex Pereira čini se da je na nezaustavnom kolizijskom putu sa sljedećim izazivačem za UFC-ov naslov dok se priprema za svoju posljednju borbu ove godine.

Brazilac je već dvaput ove godine obranio svoj naslov u poluteškoj kategoriji, nokautiravši bivše prvake Jirija Prochazku i Jamahala Hilla. Trenutno uzima pauzu od kaveza kako bi se pripremio za potencijalni povratak krajem godine iako je izrazio želju da se bori što prije, no na intervenciju njegovog trenera Cruza ipak ga vjerojatno nećemo gledati na UFC-u 305 u australskom Perthu.

Njegov sljedeći protivnik bit će broj dva na ljestvici izazivača, Magomed Ankalaev, koji je do sada samo jednom izgubio u oktogonu. Ta borba je trenutno u pregovorima za kraj godine, a Pereira insistira da se ne može boriti prije studenog. Alex Pereira je jedan od najstrašnijih udarača u UFC-u, s nizom nokauta nad bivšim svjetskim prvacima unatoč ograničenom iskustvu u kavezu. U manje od tri godine već je višestruki prvak u različitim kategorijama i zaustavio je borce poput Hilla, Prochazke i Israela Adesanye.

Međutim, Magomed Ankalaev je uvjeren da će ga ne samo pobijediti sa superiornim "grapplingom", nego i u razmjenama udaraca. "Svi razumijemo, mnogi stručnjaci razumiju da mogu lako pobijediti Pereiru" rekao je Ankalaev u nedavnom razgovoru s Aslanbekom Badaevim. "Mislim da me sa svojom brzinom neće ni dotaknuti. Najviše što može učiniti je udariti me low kickom. Mislim da me neće dotaknuti rukama. Toliko sam siguran u sebe da ga mogu pobijediti i u stojci."

Ankalaev je već potvrdio da su pregovori u tijeku za borbu između njega i Pereire, rekavši za TMZ Sports da je sada na njegovom rivalu da potvrdi. "Vjerujem da je to sljedeće" rekao je Ankalaev preko prevoditelja. "To se dugo priprema, čekamo da potpišemo ugovore i mislim da nema šanse da ovo izbjegne, mislim da ćemo se suočiti. Trenutno su pregovori duboki, sve je na Pereiri da potvrdi."

Pereira je spreman za povratak krajem godine, ali trenutno uzima pauzu i insistira da neće biti spreman prije studenog. To bi ostavilo dva pay-per-view događaja; UFC 309 i UFC 310.

UFC 309 se očekuje u Madison Square Gardenu 9. studenog, s glavnom borbom između Jona Jonesa i Stipe Miočića za naslov u teškoj kategoriji. U međuvremenu, UFC 310 se očekuje početkom prosinca, uz špekulacije da bi se Conor McGregor konačno mogao vratiti u akciju protiv Michaela Chandlera u Las Vegasu.

"Kada se vratim, neće biti to odmah" rekao je Pereira u videu na svom YouTube kanalu. "Želim se malo odmoriti, unaprijediti svoj trening. Mislim da bi prosinac bio dobar datum za mene. Studeni ili prosinac. Ali prije studenog se ne želim vratiti. Želim se odmoriti i evoluirati."

Nakon što je čuo Ankalaevove provokacije uoči potencijalne borbe, Pereira je insistirao da njegov stil borbe evoluira kako se priprema za svoju sljedeću obranu naslova. "Vidjeli ste, mnogi ljudi pokušavaju se promovirati. Pokušavaju me omalovažiti, govoreći da će me nokautirati. Ali ja treniram, evoluiram... Tek sam sada počeo evoluirati, to je razlika. Sada evoluiram, pa svaki put im je sve teže. On me neće moći ni dotaknuti".

Linker
30. kolovoz 2024 11:42