UFC

‘Alex Pereira, ti i tvoj dečko Sean Strickland se dogovorite tko će prvi na spavanje!‘

Sean Strickland i Alex Pereira

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Koga biste radije vidjeli da dijeli kavez s prvakom srednje kategorije? Stricklanda ili ‘‘Poatana‘‘?

Alex Pereira želi postati istovremeni UFC prvak u dvije kategorije, i to pobjedom nad nositeljem titule u srednjoj kategoriji, Dricusom du Plessisom.

Pereira je osvojio pojas u srednjoj kategoriji u studenom 2022., ali ga je izgubio u revanšu protiv Israela Adesanye prije nego što je prešao u višu kategoriju i osvojio titulu u poluteškoj kategoriji. Pereira se priprema obraniti svoju titulu protiv Khalila Rountreeja na UFC-u 307, ali je potvrdio svoju namjeru da će se nakon te borbe ponovno spustiti u srednju kategoriju kako bi još jednom pokušao osvojiti pojas koji trenutno drži du Plessis.

"Fokusiran sam na svoju sljedeću borbu i dolazim spreman, ali nikad ne znaš što se može dogoditi", napisao je Pereira na društvenim mrežama. "Bez obzira na ishod, želim se još jednom spustiti u srednju kategoriju i boriti se za pojas. Hej Dricus, donesi svoju volju za borbom protiv mene kako bi dokazao da si bolji od mene. Chama."

Pereira je prvi put spomenuo mogućnost povratka u srednju kategoriju odmah nakon du Plessisove pobjede nad Adesanyom 17. kolovoza, na što je du Plessis odgovorio prijedlogom za borbu u poluteškoj kategoriji. Očekuje se da će du Plessis braniti svoj naslov u srednjoj kategoriji protiv Seana Stricklanda, ali UFC još nije službeno najavio tu borbu.

Du Plessis je već pobijedio tri od četiri posljednja prvaka u srednjoj kategoriji: Adesanyu, Stricklanda i Roberta Whittakera, a Pereira je jedini koji mu još preostaje za borbu.

"Iskreno ne mislim da bi se Alex Pereira trebao spuštati na 84kg", rekao je du Plessis na UFC 305 konferenciji za novinare nakon borbe. "Ako želi, super, savršeno. Ali onda ćemo čuti isprike. Vidio sam kako je Izzy ukočio tog čovjeka u prvoj rundi. Osjetio sam Izzyjevu snagu udarca večeras. Izzy ima odličan tajming, brz je, dugačak i ima sjajne kombinacije, ali osjetio sam snagu.‘‘

"Ako te Izzy može tako ukočiti, ne želiš biti u kavezu sa mnom, pogotovo ne kad ćeš doći s isprikama: ‘Oh, previše sam smršavio.‘ To će se dogoditi. Svi će to reći."

Du Plessis je jučer odgovorio i na društvenoj platformi X (bivšem Twitteru), napisao je: ‘‘Alex Pereira, ti i tvoj dečko Sean Strickland možete se dogovoriti tko će prvi ići na spavanje‘‘

Biste li radije gledali du Plessisa u revanšu sa Stricklandom ili u superborbi s ‘‘Poatanom‘‘? Ova druga opcija ipak zvuči bolje!

Linker
06. rujan 2024 08:09