UFC

Alex Pereira uputio je ozbiljno upozorenje prvaku srednje kategorije, Dricusu du Plessisu

Alex Pereira

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nakon du Plessisove odlične pobjede nad Israelom Adesanyom, Pereira je ponovno bacio oko na pojas koji je nekoć bio u njegovom posjedu

Alex Pereira, UFC prvak u poluteškoj kategoriji, nagovijestio je mogućnost povratka u srednju kategoriju kako bi ponovno osvojio pojas koji je nekoć držao u toj diviziji. Dricus du Plessis uspješno je obranio naslov prvaka u kategoriji do 84 kilograma na sinoćnjoj UFC 305 priredbi pobjedom nad Israelom Adesanyom ugušivši ga u četvrtoj rundi, a nakon što je to Pereira vidio, Brazilac je na društvenim mrežama napisao: "Spuštam se na 185 (84kg) još jednom."

Pereira je osvojio UFC pojas u srednjoj kategoriji 2022. godine nokautom u petoj rundi protiv Adesanye, ali ga je izgubio u izravnom revanšu samo pet mjeseci kasnije. Nakon tog poraza, Pereira je prešao u polutešku kategoriju gdje je postigao fantastičan uspjeh. Osvojio je upražnjeni pojas u poluteškoj kategoriji nokautom protiv Jirija Prochazke i dva puta ga obranio novim nokautima protiv Jamahala Hilla i ponovo protiv Prochazke.

Iako je Pereira trenutno zakazan za treću obranu svog naslova u poluteškoj kategoriji na UFC 307 priredbi 5. listopada u Salt Lake Cityju, njegov ozbiljan izraz lica sugerira da stvarno razmišlja o povratku u srednju kategoriju s ciljem da ponovno osvoji taj pojas i dodatno učvrsti svoju ostavštinu u UFC-u. To bi moglo dovesti do potencijalnog spektakularnog meča protiv trenutnog prvaka u srednjoj kategoriji, Dricusa du Plessisa. Kakva bi to bomba od meča bila!

Linker
07. rujan 2024 23:07