UFC

Alexander Gustafsson progovorio o bolesti koja muči njegovog timskog suborca, Khamzata Chimaeva

Khamzat Chimaev

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Nakon što je prebolio COVID-19, čečenski borac kao da više nije isti kao prije

UFC-ov debitantski događaj u Saudijskoj Arabiji održava se ovu subotu, 22. lipnja, i iako je program borbi dobar, u glavnoj borbi večeri nedostaje velika zvijezda - Khamzat Chimaev.

Chimaev je trebao predvoditi event protiv Roberta Whittakera u borbi koja bi značajno formirala cjelokupnu sliku srednje kategorije. Međutim, "Borz" je bio prisiljen povući se s eventa zato jer je obolio od nepoznate bolesti. Prema njegovom menadžerskom timu iz All Stars Gyma u Švedskoj, Chimaev je tijekom cijelog pripremnog kampa ulazio i izlazio iz bolnica i nije mogao nastupiti.

To je sve što znamo o njegovoj bolesti, a čini se da je situacija jednako misteriozna i za Khamzata i njegove suborce. U novom intervjuu s Papom Kuranchiejem, Chimaevov trening partner i bivši vrhunski izazivač u poluteškoj kategoriji, Alexander Gustafsson, govorio je o situaciji čečenskog borca.

"Momak se razboli", rekao je Gustafsson. "Postoji nešto u njegovom tijelu što reagira na teške treninge jer je on najvrjedniji radnik u dvorani, oduvijek je bio najvrjedniji. Moraju napraviti neke testove i vidjeti što je pozadina, postoji li nešto u njegovom tijelu što reagira na teške treninge jer on trenira vrlo naporno. Nadam se da će otkriti o čemu se radi i riješiti problem te da će mu biti bolje."

"On se vrlo lako prehladi na primjer - curenje nosa, kašalj, simptomi koji uopće nisu veliki problem, svi to imamo. Ali vidio sam kada puno poveća intenzitet svog treninga, znam da njegovo tijelo drugačije reagira. Ne znam odakle to dolazi. Nevjerojatno je kako reagira na treninge ovih dana."

"Ne mogu ni zamisliti koliko je frustriran, znam da se uopće ne osjeća dobro", nastavio je. "Bolestan je, vrlo je bolestan. Ne samo to, tu je i mentalni dio. Imaš veliku borbu pred sobom, to je veliki event u Saudijskoj Arabiji i sve je na tebi, a onda se ovo sr**** dogodi. Prolazi kroz teška vremena sada, ali znam tog momka, vratit će se jači i riješiti problem.", zaključio je Šveđanin.

Chimaev nije isti otkako ga je težak slučaj COVID-19 zaraze izbacio iz akcije početkom 2021. godine. Iako se od tada borio tri puta i pobijedio u sve tri borbe, njegova sposobnost da prihvati borbe i pojavi se u top formi ozbiljno je dovedena u pitanje. Bez jasne dijagnoze i plana liječenja, teško ćemo vidjeti da će ga UFC nastaviti koristiti kao predvodnika na vrhu važnih evenata dok se stvari ne promijene.

Linker
22. lipanj 2024 12:45