UFC

Alexander Volkanovski sanja meč protiv Conora McGregora, ali novac mu nije glavni motiv

LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 25: (L-R) Alexander Volkanovski in their featherweight fight during UFC 266 on September 25, 2021, at T-Mobile Arena in Las Vegas, NV.,Image: 634531241, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
33-godišnji australski borac ima zanimljiv razlog zbog kojeg želi taj meč

UFC-ov prvak perolake kategorije, Alexander Volkanovski (23-1-0, 10-0 UFC), definitivno je ponajbolji borac na cijelom rosteru. Dvije pobjede nad Maxom Hollowayjem, slavlja protiv Josea Alda, Chada Mendesa i Briana Ortege, čine ga možda i najvećim borcem u povijesti perolake kategorije.

Pojas je branio dvaput dosad, a 9. travnja (četvrti mjesec) borit će se protiv Korejca Chan Sung Junga. Trebao je Max Holloway ponovno biti izazivač, ali otkazao je nastup zbog ozljede. Ukoliko Volkanovski uspije savladati ''Korejskog Zombija'', a kasnije tijekom godine i Hollowayja, zacementirat će status najvećeg borca ove kategorije u povijesti.

UFC je dosad imao četiri različita prvaka perolake. Alda i Hollowayja već je pobijedio Australac makedonskih korijena, dok je Conor McGregor jedini bivši prvak kojeg nije savladao, ali nisu se niti borili.

Irska zvijezda prešla je u laku kategoriju, a povremeno nastupa i u velteru. Uzevši u obzir da je Volkanovski fizički poprilično malen i za perolaku kategoriju, teško je očekivati da bi se odvažio nastupiti u višim kategorijama. Ipak, Alex tvrdi kako mu je borba protiv McGregora san.

''Očito, Conorovo ime uvijek se vrti u ovakvim pričama. Nemojte zaboraviti, on se borio u perolakoj, bio je prvak moje kategorije. Ja sam skinuo sve prvake perolake, samo jedan je ostao, zar ne? Ja, Aldo, Max i Conor. Dakle, itekako ima smisla ta borba. Naravno da bi to bio san, a time bih pobijedio sve prvake u svojoj kategoriji i to bi bilo nevjerojatno. Logično da svi pričate i o zaradi koju taj meč nosi, cirkus oko svega toga bio odličan. Ali istovremeno, pričajmo o ostavštini. On je neporažen u perolakoj kategoriji, kao i ja. To nešto znači. Ipak, mislim da se on neće uskoro vraćati u tu kategoriju. Ako se budemo borili, možemo to odraditi u bilo kojoj kategoriji. Ja bih se borio u velteru ako bih morao. Ali trenutno sam fokusiran na 'Zombija' zato što je on ispred mene.'', rekao je Alexander ''The Great'' u razgovou s Jamesom Lynchom s MMA Newsa.

Alexander Volkanovski nekoć je bio igrač ragbija i težio je preko 90 kilograma. Dakle, nabijanje kilaže za velter kategoriju, ne bi bilo nepoznato područje za njega. Ipak, njegov fokus trenutno je na perolakoj kategoriji i dugoročne planove veže uz kategoriju kojom vlada.

''Planiram ostati u perolakoj, a čak i ako odem u višu kategoriju, želim se boriti u obje. Ne želim preći u laku i ostati isključivo tamo. Želim biti prvakom obje kategorije, to je moja vizija. Poprilično lako skidam kilažu za perolaku i stoga nema razloga da ju napuštam zbog više kategorije.'', objasnio je prvak.

Linker
21. svibanj 2024 05:10