UFC

Alexander Volkov: ‘Radim na stvarima na kojima prije nisam, tek ćete vidjeti koliko sam dobar‘

Overeem vs. Volkov
 Screenshot
Savršeno je svoju priliku iskoristio ruski dvometraš u borbi protiv Alistaira Overeema

Neovisno o tome koliko je Alistair Overeem izgledao loše i neprepoznatljivo u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 184, nitko ne može osporiti kvalitetu onoga što je pokazao Alexander Volkov. Ruski teškaš došao je samouvjereno odraditi posao i to je prezentirao od prve sekunde. Legendarnom Nizozemcu stvorio je pritisak na koji ovaj nije imao odgovor te ga je lagano lomio sve dok ga nakon točno dvije minute druge runde nije završio.

Naravno da je nedugo nakon takve pobjede i dalje bio uzbuđen, no to je vrijeme kad se daju prvi dojmovi. A njih je preuzeo Daniel Cormier, komu je Alexander odmah iznio svoju ambiciju.

"Osjećam se sjajno i još uvijek sam uzbuđen zbog pobjede. Ovo je moje vrijeme, došao sam uzeti pojas", rekao je "Drago", nadovezavši se detaljnijim komentarom same borbe:

"Puno sam radio na tom direktu i na cijeloj borbi na nogama, no pripremio sam i hrvanje. U samoj borbi osjećao sam se od početka dobro, vidio sam da ga mogu završiti i samo sam nastavio onako kako sam borbu započeo. Na početku druge runde vidio sam mu lice i samo sam čekao pravi udarac koji sam pronašao."

Ovo je druga borba u nizu da se Volkov nalazio na gornjoj teškaškoj granici od 120 kilograma, dok je prije težio između 111 i 114 kilograma, i upravo su mu ta dva nastupa sigurno najbolji u dosadašnjoj UFC karijeri. S tim se složio i on sam, ali je otkrio kako je tek u procesu napretka te da ono najbolje tek dolazi.

"Mislim da sam trenutno u jako dobroj formi, ali smatram kako ću u budućnosti biti još bolji. Radim na svim vještinama u teškim kampovima, radim stvari koje prije nisam i zbog toga sam bolji nego što sam bio", otkrio je, osvrnuvši se na ono što bi mu moglo u idućem nastupu uslijediti:

"Naravno da se želim boriti za pojas, no trenutno je ispred nas nekoliko dobrih teškaških borbi u budućnosti. Vidjet ćemo što će se u njima dogoditi i gdje će biti moje mjesto, no ja svakako gledam prema borbi za pojas."

Volkov je svakako u situaciji gdje može računati na mjesto izazivača ako ostvari još jednu ovako impresivnu pobjedu. Mali minus u tome svemu mu je činjenica da ima ranije poraze od Curtisa Blaydesa i Derricka Lewisa. Taj teškaški dvojac uskoro se bori međusobno te bi pobjednik svakako imao prednost. Tu je također i borba Jairzinha Rozenstruka protiv Ciryla Ganea, a ne smijemo zaboraviti niti na dolazak Jona Jonesa. Moglo bi u bližoj budućnosti biti uzbudljivih teškaških uparivanja.

Linker
18. travanj 2024 14:56