UFC

Alexandre Pantoja otkrio koliko je teško živio prije osvajanja pojasa: ‘Vozio sam Uber Eats, a žena je čistila kuće!‘

Brandon Moreno (lijevo) i Alexandre Pantoja (desno)

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Osjetio je olakšanje kada je pobijedio Kapea i dobio novac

Alexandre Pantoja morao je prevladati mnogo toga da bi dobio svoju dugo očekivanu priliku na UFC prvenstvu muha kategorije. To je uključivalo rad kao vozač Uber Eatsa samo dvije godine prije njegove pobjede i osvajanja pojasa nad Brandonom Morenom. Pantoja je pobijedio Morena u sunaslovnoj borbi večeri UFC-a 290 prošle subote u Las Vegasu i osvojio pojas muha kategorije. U ponedjeljak u epizodi The MMA Hour rekao je da je morao pronaći drugi posao na Floridi tijekom pandemije COVID-19 kako bi spojio kraj s krajem.

Sam osam mjeseci na Floridi, Pantoja je radio kao vozač Uber Eatsa samo nekoliko dana prije svog UFC okršaja s Brandonom Royvalom u kolovozu 2021.

"To je za mene velika žrtva. Pobijedio sam u borbi s Manelom (Kape) i iskoristio novac kao predujam za kuću, a bilo mi je najvažnije da se vratim obitelji. Novca je bilo malo i moja žena je počela čistiti kuće, a ja sam počeo voziti Uber Eats. Ipak, ponovio bih to da mi treba, znaš? Ne radi se samo o meni, radi se o mojoj obitelji i mojoj djeci, moja dva sina. Tjedan dana prije borbe (s Royvalom) dostavljam Uber Eats, pada kiša i loše mi je", rekao je te nastavio:

"U tjednu borbe bio jako sam bolestan i bojao se da ću ponovno dobiti COVID. I samo sam se molio da nije COVID, jer sam imao samo za mjesec dana da platim svoje račune. Kada sam skinuo na potrebnu težinu i sve je bilo u redu, samo sam rekao: hvala Bogu, jer sam imao ozljedu koljena, ligamenti su mi bili potpuno slomljeni i bio sam bolestan, ali kada sam dobio novac od borbe, znam da je bilo u redu, imao sam novaca za šest mjeseci života. No, onda sam dobio borbu i osvojio bonus, mogao ići na operaciju i opustiti se nekoliko mjeseci te dobro se oporaviti.”

Pantoja je ponovno ušao u oktogon 11 mjeseci kasnije da bi završio Alexa Pereza za samo 91 sekundu i učvrstio svoju poziciju prvog izazivača. Čekao je razrješenje kvadrilogije Morena protiv Figueireda prije nego što je konačno dobio priliku.

"Proročanstvo je istinito. Sve što sam prošao u životu, sve odluke koje sam odabrao, natjerale su me da osvojim pojas. Tako sam sretan zbog toga. Dao sam sve od sebe te večeri, ali znam da mogu puno bolje", zaključio je.

Linker
04. svibanj 2024 16:04