UFC

Alexey Oleinik ovog vikenda lovi rekord Franka Mira, ali Latifija nikad nitko nije završio ‘submissionom‘

Apr 9, 2022; Jacksonville, Florida, USA; Aleksei Oleinik (red gloves) fights Jared Vanderaa (blue gloves)during UFC 273 at VyStar Veterans Memorial Arena.,Image: 681653024, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Ruski veteran pokušat će upisati osmu pobjedu ‘‘submissionom‘‘ pod okriljem UFC-a

Nakon jednog vikenda pauze, UFC se ovog vikenda vraća, a u noći sa subote na nedjelju čeka nas UFC Fight Night 211 event. Mackenzie Dern i Yan Xiaonan predvodit će priredbu koja imenima ne djeluje spektakularno, ali čeka nas pregršt zanimljivih mečeva.

Među imenima koja će nastupiti svakako vrijedi istaknuti Alekseija Oleinika. Super iskusni ruski borac (60-16-1) borit će se protiv Ilira Latifija, a Oleiniku će to biti 78. profesionalni MMA nastup i 17. pod okriljem UFC-a (9-7).

Oleinik je kao 45-godišnjak najstariji borac na UFC-ovom rosteru, a borac nadimka ‘‘Boa Constrictor‘‘ poznat je po svojim maestralnim vještinama u parteru. Čak 47 puta slavio je ‘‘submissionom‘‘, a zahvati poput ‘‘ezekiel gušenja‘‘ i ‘‘scarf holda‘‘ kojim je savladao Cro Copa 2013. godine, neke su od njegovih specijalki.

Oleinik je pod okriljem UFC-a slavio sedam puta slavio ‘‘submissionom‘‘, a ovog vikenda bit će u lovu na rekord. Pobijedi li Oleinik i Latifija na taj način, izjednačit će se s Frank Mirom koji je trenutno borac s najviše ‘‘submissiona‘‘ u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Mir je svoje protivnike osam puta prisilio na predaju. Ako se uzme apsolutni rekord pod okriljem UFC-a, neovisno o težinskoj kategoriji, onda je to Charles Oliveira koji je 16 puta slavio na taj način.

Neće ruski teškaš imati lak posao, jer Ilir Latifi nikad u svojoj karijeri nije završen ‘‘submissionom‘‘, a odradio je 24 profesionalna nastupa. Oleinik dakle ima priliku postati prvim borcem koji je ovog Šveđanina završio ‘‘submissionom‘‘ a istovremeno se može izjednačiti i s Mirom na prvom mjestu teške kategorije.

Inače, oba borca ulaze u taj meč nakon pobjeda u prošlim nastupima. Latifi je bio na tri uzastopna poraza, ali podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Tannera Bossera u šestom mjesecu prošle godine. Oleinik je također bio u nizu od tri uzastopna poraza, ali u četvrtom mjesecu ove godine ‘‘scarf holdom‘‘ završio je Jareda Vanderuu u prvoj rundi.

Linker
15. travanj 2024 04:06