UFC

Alistair Overeem: 40 mi je godina, ali i dalje napredujem

Alistair Overeem
 Screenshot (YouTube, UFC)
Alistair Overeem smatra kako još uvijek napreduje te da se to vidi u svakoj njegovoj borbi

Još jednom su ga svi otpisali, a on se uspio vratiti tamo gdje je nedugo prije toga bio. Mnogi bi rekli kako je Alistair Overeem neuništiv borac, posebno nakon što je već 21 godinu u borilačkom sportu na visokoj razini. I još uvijek nije odustao od ispunjenja svojih ambicija.

6. veljače iduće godine čeka ga borba protiv Alexandra Volkova i automatski time još jedna prilika za napad na UFC-ov vrh, možda i posljednja. Tog je svjestan i on sam, iako tvrdi kako se i dalje osjeća svakim danom sve boljim borcem. To je otkrio u statusu koji je postavio na Twitter.

"Ja i dalje napredujem. Iako mi je 40 godina, mislim da se to jasno može vidjeti u svakoj mojoj borbi. Još uvijek učim i moja krivulja ide prema gore. No, moram biti realan. Imam u sebi još nekoliko borbi i onda ću ostaviti rukavice. Ako osvojim pojas, moja misija bit će završena", napisao je Overeem u statusu na Twitteru.

Reemu UFC nije ispunio želju za revanšom protiv Jairzinha Rozenstruika, trećeg borca ljestvice izazivača, koji ga je prošle godine savladao u nevjerojatnoj maniri. Naime, Reem je cijelu borbu držao pod kontrolom, da bi ju nokautom izgubio tek desetak sekundi prije kraja. Još uvijek smatra kako je sudac mogao dati mu priliku izdržati do kraja, nakon čega bi mu pripala pobjeda sudačkom odlukom.

Srećom po njega, Alistair se još jednom uspio vratiti, putem dvije ovogodišnje "post lockout" pobjede. Najavio je kako mu je ovo posljednji pohod na titulu. Veliki je broj fanova na globalnoj razini koji bi voljeli vidjeti da u njemu uspije.

Linker
26. travanj 2024 07:59