UFC

Aljamain Sterling: ‘Covington nikad ne bi prihvatio meč protiv Khamzata, Chimaevu je jedino Usman ravan‘

Covington i Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Smatra da je Chimaev krupnija verzija Covingtona s boljim ‘submissionima‘

Khamzat Chimaev prošle je subote protiv Kevina Hollanda uistinu imao vrlo impresivan nastup u kojem ga je već u prvoj rundi porazio ‘submissionom‘ te nije primio niti jedan jedini udarac. To mu je bio četvrti meč u UFC-u u kojem mu je broj primljenih udaraca nula, što je, s obzirom na konkurenciju, uistinu impresivno.

To je primijetio i Aljamain Sterling, prvak bantam kategorije koji će svoj pojas braniti protiv T.J. Dillashawa na UFC 280 eventu kojeg predvode Makhachev i Oliveira. Sterling smatra kako jedan od najboljih velteraša Colby Covington nikad ne bi prihvatio meč protiv Chimaeva.

‘‘Izgleda da Covningon želi samo najveća imena, što je pametno. Zašto bi išao na mladog ubojicu kao što je Khamzat? Stilski je to vrlo teška borba za njega jer je Chimaev veći od njega i hrvač je, no i Colby je odličan hrvač. To je kao da se bori protiv sebe, samo sa puno boljim završnicama u parteru‘‘, rekao je Sterling, a prenosi BJpenn.com.

‘‘Kad pogledam rang ljestvicu, vidim Belala Muhammada koji nije najbolji grappler, ali pritišće vas uz žicu i napada koljenima, a nekad i dobije ‘submission‘. On je jak, izrezan tip. Imate i Seana Bradyja, više-manje ista stvar samo ima bolji BJJ, to je moje osobno mišljenje‘‘, nastavio je.

‘‘Mislim da bi Khamzat trebao uzeti tipa, odnosno stil koji će mu biti jednak. Pada mi na pamet Usman, mislim da su tu negdje. Ali pitanje je kako bi se Usman ustao da završi na podu s njim‘‘, zaključio je Sterling.

Linker
23. travanj 2024 18:43