UFC

Aljamain Sterling obranio je titulu bantam kategorije! Dillashaw se ozlijedio prilikom prvog pada

 Aljamain Sterling

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
T.J. Dillashaw praktički nije mogao ni korisiti lijevu ruku

U sklopu večerašnjeg spektakularnog UFC 280 eventa gledali smo borbu za pojas u bantam kategoriji, a pred publikom u Abu Dhabiju su se sastali T.J. Dillashaw i Aljamain Sterling, a njihov obračun bio je sunaslovna borba večeri.

Aljamain Sterling je u borbu ušao kao prvak, a do pojasa je došao sa dvije pobjede protiv Petra Yana. U prvoj borbi ga je osvojio diskvalifikacijom, dok je drugu pošteno pobijedio te je protiv Dillashawa tražio drugu obranu titule.

T.J. Dillashaw je u meč ušao kao autsajder, a prošle godine se vratio nakon dvije godine suspenzije zbog pada na doping testu. Pobijedio je Coryja Sandhagena tom prilikom, a večeras je pokušao po treći put vratiti titulu u svoje vlasništvo što je do sada za rukom pošlo samo Randyju Coutureu.

Borba je počela visokim tempom te su borci razmjenjivali ‘‘kickove‘‘. Sterling je pola minute nakon početka runde srušio Dillashawa i našao se u ‘‘mounutu‘‘, a u parteru je Dillahsaw izgledao kao da ga muči neka ozljeda. Sterling je u ‘‘mounutu‘‘ nanosio teške udarce u parteru te je Marc Goddard bio jako blizu. Sterling je uzeo leđa i zaključao ‘‘RNC‘‘, no nije uspio. Ostao je Sterling na leđima i udarao, ali Sterling je opet pokušao ‘‘RNC‘‘, ali nije uspio nego je nastavio sa udarcima u parteru s leđa. Aljamain je ponovno srušio Dillashawa koji se uspio pridići, ali kad su se ustali vidjelo se da je Dillashawovo rame iščašeno. Sterling je uspio rušiti još jednom te je rundu završio osjetno bolji.

Drugu rundu ponovno otvaraju intenzivno, ali manje od minute je trebalo Sterlingu da ponovno spusti Dillashawa u parter. Pogađao je Sterling udarce u parteru ali su se uspjeli pridići, ali Dillashawovo rame je izgledalo užasno ponovno. Sterling je opet rušio i nanosio štetu u parteru, a uskoro se našao u parteru gdje je Dillashaw primao jako, jako teške udarce. Goddard je prekinuo borbu, a Sterling je došao do nove obrane titule!

Sterling je obranio titulu, no Dillashawova ozljeda prilikom prvog pada učinila je svoje. Lijevu ruku gotovo nije ni mogao koristiti, ali Sterling je opet pokazao da je uistinu odličan borac.

Linker
28. travanj 2024 13:03