UFC

Amanda Nunes najavila prvu obranu pojasa u perolakoj, protivnicu traži večeras u Norfolku

Amanda Nunes
 Amanda Nunes/Instagram
Dvostruka UFC-ova prvakinja Amanda Nunes želi prvi put braniti pojas u perolakoj kategoriji na UFC 250 u Sao Paulu pred svojom publikom 9. svibnja. Večeras će na UFC Fight Nightu u Norfolku tražiti svoju sljedeću protivnicu.

Nunes, koja drži pojas i u bantamu, planira sljedeću borbu odraditi u svojoj domovini, na istom cardu kojeg će predvoditi borba za titulu između Henryja Cejuda i Josea Alda, javlja više američkih MMA portala.

Brazilka je na društvenim mrežama najavila da je vrlo uzbuđena zbog priredbe u Norfolku ovog vikenda, na kojoj su zakazane dvije borbe u ženskoj perolakoj kategoriji. Felicia Spencer bori se protiv Zarah Faim, a nekadašnja prvakinja Invicta FC-a Megan Anderson čeka neporaženu Normu Dumont. Jedna od njih mogla bi biti sljedeća izazivačica.

Nunes (19-4) je u nizu od deset pobjeda u UFC-u, pojas u bantamu osvojila je još 2016. protiv Mieshe Tate i obranila ga pet puta do sada. Onaj u perolakoj osvojila je nokautom protiv Cris Cyborg nakon 51 sekunde u prosincu 2018. godine. Posljednju borbu odradila je prije nešto više od dva mjeseca i jednoglasno pobijedila Germaine de Randamie.

Na UFC 250 zasad su službeno potvrđene i borbe Mauricija Rue i Antonia Rogerija Nogueire, Fabricia Werduma i Alexeya Oleynika, Augusta Sakaija i Blagoja Ivanova, Bethe Correije i Pannie Kianzad te Ketlen Vieire i Marion Reneau.

Linker
02. svibanj 2024 22:25