UFC

Amanda Nunes u potpunosti deklasirala Aldanu, nakon pobjede zaključila veliku karijeru

Amanda Nunes

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Aldana nije pokazala apsolutno ništa, a nakon pobjede je Amanda najavila da je ovo bila njena posljednja borba

Noćašnji UFC 289 predvodila je borba za titulu u ženskoj bantam kategoriji između Amande Nunes i Irene Aldane. Iako je Amanda trebala raditi trilogiju protiv Julianne Pene, do nje nije došlo zbog ozljede s kojom se Pena suočava i zbog koje nije bila u prilici nastupiti noćas protiv Nunes.

Amanda je protiv Aldane pokušala doći do šeste obrane titule, a prema kladionicama je bila favoritkinja. Što se sve događalo noćas u glavnoj borbi večeri, pročitajte ispod:

Krenula je Amanda dosta oprezno dok je Aldana pokušavala pritiskati i držati visoki gard. Amanda je lagano rušila protivnicu no nije išla za njom u parter te su nastavile borbu na nogama. Dobar lijevi direkt je pogodila Nunes a zatim još udaraca u tijelo. Amanda je prijetila rušenjima, iako ih nije dovršavala. Aldana je dobrom desnicom pogodila Amandu što je itekako osjetila, no Nunes je ipak bila bolja u prvoj rundi.

Nunes je nastavila s pritiskom i u drugoj rundi, a rundu je otvorila agresivnije nego prvu. Aldana je držala taj visoki gard, a Nunes je prelagano dolazila do rušenja. Ponovno nije išla za njom u parter, no zato je na nogama jako dobro pogađala. Još jedna runda za Amandu, a to je potvrdila i rušenjem na kraju.

Nastavila je Nunes svojim tempom i u trećoj rundi, a dojam je da su sad udarci postali uistinu ‘‘pravi‘‘. Amanda je došla do rušenja, ali ovog puta se zadržala u parteru gdje je pokazala da je za nekoliko klasa bolja od Aldane. Irene je izgledala jako umorno nakon par sekvenci u parteru, tako da je Nunes uzela i ovu rundu.

U četvrtoj rundi smo vidjeli također čistu dominaciju od strane Amande, a isto smo gledali i u petoj. Aldana nije pokazala apsolutno ništa, tako da je Nunes obranila svoj pojas u bantam kategoriji. Osim toga, Amanda je odlučila umiroviti se i završiti veliku karijeru.

Linker
26. travanj 2024 19:26