UFC

Anderson analizirao Jonesa: 'Njegova obrana djeluje dosta nesigurno, izvlači ga to što je dugačak'

Jon Jones
 Screenshot (YouTube)
"On je sjajan MMA borac, ali ne i sjajan udarač..."

Jon Jones nije izgledao uvjerljivo u svoja dva posljednja nastupa. I Thiago Santos i Dominick Reyes priuštili su najboljem poluteškašu u povijesti dosta problema u dva vrlo tijesna titule vrijedna okršaja.

Tih posljednjih 50 minuta koje je Jones proveo u Octagonu pokazalo je određene rupe u njegovoj igri, a bivšeg UFC-ovog borca Coreyja Andersona dovelo do zaključka da je najslabiji dio 'Bonesove' igre - onaj udarački.

"Svi znaju da on nije najbolji udarač. On je sjajan MMA borac, ali ne i sjajan udarač. Nije ni baš tehnički dobar u boksu, a nije mu dobra ni obrana. Njegova obrana zapravo djeluje dosta nesigurno, a izvlači ga dosta to što je toliko dugačak", izjavio je Anderson u razgovoru za Fightful.

screenshot
Corey Anderson i Jon Jones

Borac koji je nakon razlaza s UFC-om odlučio svoju sreću potražiti u Bellatoru usput je kao primjer dobrog udarača naveo Brazilca Santosa koji je od Jonesa izgubio podijeljenom odlukom sudaca.

"Thiago je stvarno dobar udarač. Napadao je, trčao, naganjao, bacao kickove i udarce sve dok mu nisu stradala koljena, ali je unatoč tome nastavio bacati teške udarce. On je Jonesa natjerao da se kreće unatrag i zbog toga je to bila toliko dobra borba. Thiago je napravio ono što je morao i u čemu je dobar, a to je rezultiralo tijesnom sudačkom odlukom", zaključio je Anderson.

Linker
16. travanj 2024 06:23