UFC

Anderson Silva dobio američko državljanstvo: 'Ovo je moja domovina!'

Anderson Silva
Jedan od najboljih boraca u MMA povijesti, Anderson Silva, postao je državljanin Sjedinjenih Američkih Država, nakon čega je ponosno rekao kako je to njegova domovina.

44-godišnji legendarni borac već neko vrijeme živi u SAD-u, a nedavno je izjavio kako mu je velika želja postati američki državljanin te da je njegova cijela obitelj u procesu dobivanja dokumenata. Dio toga je riješen te su Anderson, njegov sin Kalyl i kći Kaory postali državljani SAD-a.

"Osjećam se jako sretno, ovo je velik trenutak za moju obitelj i mene. Imam obitelj u Brazilu, tamo su moja majka i braća, no ovo je sad moja domovina", rekao je Anderson na svečanoj dodjeli državljanstva koja je upriličena u Los Angelesu, gradu gdje već neko vrijeme živi.

Andersonova supruga i preostala djeca još uvijek nisu dobili državljanstvo, no pretpostavlja se kako s time neće biti problema. Važno je navesti kako se Anderson nije morao odreći brazilskog državljanstva.

Posljednju borbu Silva je odradio u svibnju, kad je zbog ozljede noge poražen od Jareda Cannoniera. Očekuje se njegov novi nastup krajem godine i sad se samo postavlja pitanje, hoće li na njega izaći sa zastavom svoje nove domovine. Silva je inače najstariji borac na UFC-ovom rosteru, no rekao je kako o mirovini još uvijek ne razmišlja.

Linker
19. travanj 2024 14:38