UFC

Anderson Silva kritizirao UFC i najavio budućnost: 'Pokušali su me silom umiroviti'

Anderson Silva
 screenshot
Nakon što je dobio raskid ugovora s UFC-om, Anderson Silva očito namjerava nastaviti karijeru

14 godina bio je Anderson Silva član UFC-a. Tijekom prvih sedam došao je do statusa najvećeg i najboljeg MMA borca svih vremena, da bi u idućih sedam isti status kompromitirao. Nakon poraza koji je prošlog mjeseca doživio od Uriaha Halla, "Spideru" je ostala još jedna borba na ugovoru s UFC-om, no promocija je isti odlučila raskinuti. Dana White je već ranije rekao kako se nada da će Silva donijeti pravu odluku i posvetiti se obitelji te drugim interesima, odnosno da se više neće boriti. Većina fanova dijeli isto mišljenje.

No, čini se kako je Brazilac samo čekao rasplet situacije prije nego otvoreno iznese svoje planove, ali osim toga i napadne UFC kritikom kako su ga pokušali silom umiroviti. Upravo to napravio je putem statusa koji je objavio na Instagramu, a u njemu je iznio i planove za bližu budućnost.

"Pozdrav svima... Nisam htio govoriti o ovoj temi, posebno jer sam trenutno na odmoru, a i 'dogovor je dogovor'. No, moram reći svojim fanovima kako je ovo trenutak sreće i zahvalnosti. Osjećam se slobodno, nakon pokušaja da me se silom umirovi", napisao je Silva, time jasno otkrivši što misli o izjavama Dane Whitea, nakon čega je nastavio:

"Volim i uvijek sam volio ono što radim, pobjede i porazi su dio toga. Godine tu nemaju nikakve veze s tim. Napravio sam tehničku pogrešku i izgubio. Nisam izgubio ono što je najvažnije, želju i strast nastaviti raditi ono što volim. I dalje posjedujem duh ratnika i plamen u srcu koji me motivira. I dalje sam uvjeren u to kako se mogu nastaviti boriti protiv elite MMA-a. Koristim ovaj trenutak za pogled na svoju dosadašnju karijeru, nakon čega su isplanirati idući potez."

Silva je poručio fanovima da "ostanu na vezi", odnosno iskoristio je žargon kojim se najavljuje nešto veliko u skorije vrijeme. Zainteresiranih za njegov angažman bi moglo biti, jedino se postavlja pitanje koliko mu je tko sposoban platiti. Ono što je imao u UFC-u više ne može niti približno dobiti, posebno nakon što je iz Bellatora došla poruka kako nisu zainteresirani za njegov angažman. Druga opcija uvijek je PFL. ONE Championship također nije ravnodušan prema zaslužnim veteranima, a možda bi u svoju blagajnu mogao zagrabiti i Rizin.

Naravno, sve te kombinacije su tu ako 45-godišnji Silva uistinu odluči nastaviti karijeru koja je posljednjih sedam godina u konstantnom padu. Otkako je ostao bez titule UFC prvaka, upisao je tek jednu pobjedu. Porazi su mu bivali sve ružniji, a izvedbe sve dalje od onih predstava kakvima je do 2013. godine oduševljavao fanove.

Linker
19. travanj 2024 15:51