UFC

Andrei Arlovski u San Antoniju postavio novi UFC rekord

Andrei Arlovski i Ben Rothwell
Bivši UFC prvak teške kategorije Andrei Arlovski vratio se na pobjedničke staze savladavši Bena Rothwella na sinoć održanoj UFC on ESPN 4 priredbi u San Antoniju.

Bio je to njihov revanš 11 godina nakon što su se prvi put obračunali na Affliction: Banned priredbi u Anaheimu. Arlovski ovaj put nije uspio doći do nokauta, ali je nadboksao Big Bena za pobjedu na sudačkim karticama. Nakon tri runde akcije sva tri suca uz kavez bodovala su borbu za Bjelorusa koji je slavio jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 30-27).

Arlovski je tako došao do svoje 17. pobjede unutar Octagona čime je postavio rekord za najviše pobjeda unutar UFC-ove teške kategorije. Gledajući broj UFC pobjeda neovisno o kategoriji, Arlovski je sa 17 pobjeda na desetom mjestu zajedno s Andersonom Silvom, Frankiejem Edgarom i Dustinom Poirierom.

Ovo ne treba čuditi s obzirom na aktivnost 40- godišnjeg veterana. U posljednjih dvadeset godina Arlovski je odradio gotovo pedeset borbi, a čak 30 puta natjecao se u UFC-u. Samo u prošloj godini odradio je čak pet nastupa.

S obzrom na aktivnost Arlovski je rekord za najviše pobjeda mogao postaviti i puno ranije, no nažalost, protekle tri godine njegove karijere sastoje se uglavnom od poraza. Počevši od borbe sa Stipom Miočićem na UFC-u 195, "Pitbull" je ostvario omjer 3-8, 1 NC, s time da je i poništena borba protiv Walta Harrisa izvorno bila poraz. Pobjedom protiv Rothwella prekinuo je niz od četiri poraza.

Uoči sinoćnjeg nastupa Arlovski je izjavio da se planira boriti još pet godina.

Linker
21. travanj 2024 21:56