UFC

Anthony Pettis otkrio koga smatra GOAT-om lake kategorije: ‘On je pionir, bez njega ništa ne bi bilo moguće‘

Anthony Pettis

 DOUGLAS P. DEFELICE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Douglas P. Defelice/getty Images/profimedia
"Showtime" je na svoju TOP 5 ljestvicu neskromno uvrstio i samoga sebe, dok je, s druge strane, izostavio Islama Makhacheva

Anthony Pettis neupitno je značajno ime u UFC-ovim povijesnim knjigama. "Showtime" je pod svjetlima najjače svjetske MMA organizacija nastupao od 2011. do 2020. godine, odradivši pritom 20 mečeva, uz omjer 11-9. Krajem kolovoza 2013., na UFC 164 priredbi, "armbarom" je na predaju prisilio Bensona Hendersona i tako osvojio pojas u lakoj kategoriji, kojeg je 15 mjesec kasnije, na UFC 181 "eventu", i obranio završivši (giljotinom) Gilberta Melendeza. S obzirom na borilačku biografiju kojom se može pohvaliti, njegova TOP 5 "all time" ljestvica UFC-ove lake divizije definitivno ima težinu, a upravo je takvu listu sastavio u svom posljednjem javnom nastupu.

Pettis je na prijestolje postavio BJ Penna, legendarnog borca UFC-ovog "lightweighta" (tri obrane naslova), koji je svojedobno osvojio naslov i u velteru, te zbog svega što je godinama isporučivao u oktogonu zaradio i ulaznicu za UFC-ovu Kuću slavnih.

"BJ Penn je jedan od pionira. Bez njega ništa od ovoga ne bi bilo ni moguće", rekao je Pettis u razgovoru za Low Kick MMA, pa nastavio dalje sa svojom ljestvicom: "Ben Henderson je također u mojih prvih pet, a onda moram ići i s Khabibom, on je definitivnu tu, dominantan tip, nikad poražen. Dustin Poirier je još jedan tip koji ulazi u moju TOP 5 listu, a na peto mjesto bih stavio sebe".

Amerikanac smatra kako je prerano da na svoju listu uvrsti aktualnog UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji - Islama Makhacheva.

"Ima još posla. Upravo je pobijedio Aleksandra Volkanovskog, koji je nevjerojatan borac, ali nije laka kategorije. On nema nijednu obranu protiv nekog iz TOP 10 lake divizije, tako da se još mora dokazati. Sjajan je borac, ali još uvijek mora raditi. To je teško; kad jednom dođete do vrha, stvari se mijenjaju, imate sponzore koji vas privlače, događaje, promocije, imate puno drugih opcija osim treninga...vidjet ćemo kako to može uravnotežiti i hoće li ostat dominantan", zaključio je 36-godišnjak.

Linker
19. travanj 2024 23:46